Mercedes-Benz: trei milioane de dieseluri vor fi îmbunătățite

Mercedes-E-Class-3

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Chairmanul Daimler, Dr. Dieter Zetsche a dezvăluit că brandul Mercedes-Benz pornește o campanie ambițioasă de a reda șoferilor încrederea în tehnologia diesel.

Ca parte din această campanie, producătorul german va chema în service aproximativ 3 milioane vehicule diesel. Planul inițial era să fie chemate doar mașinile compacte și Clasa V pentru a le fi micșorate emisiile de noxe, însă s-a revenit asupra acestei decizii.

Zetsche declară că aproape toate modelele cu motoare Euro 5 și Euro 6 vor primi modificarea, fie ea de soft sau mecanică. Programul, ce va începe de săptămâna viitoare, va fi derulat în colaborare cu autoritățile germane și are ca scop reducerea semnificativă a emisiilor de noxe ale mașinilor diesel în orașele europene.

Pe lângă îmbunătățirea vechilor dieseluri, Mercedes-Benz va grăbi introducerea noului motor OM 654 pe restul modelelor sale, după ce testele independente au confirmat emisiile scăzute pe Clasa E.

Daimler speră că aceste acțiuni vor crește increderea publicului în motoarele ce poartă numele lui Rudolph Diesel, deoarece nemții se așteaptă ca acestea să joace un rol important mult timp de acum încolo, dată fiind eficiența acestora mult mai ridicată decât a propulsoarelor pe benzină.