Acum și cu tracțiune integrală, Toyota Prius facelift

3e9e870f-2019-toyota-prius-4

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Toyota Prius este acea mașină despre care nu știi la a câta generație se află sau dacă e facelift sau nu.

Din fericire, treaba mea e să știu lucrurile astea și să îți spun că a patra generație Prius lansată în 2015 tocmai a primit un facelift la Salonul Auto de la Los Angeles.

Pe lângă designul puțin schimbat, principala noutate o constituie un sistem opțional de tracțiune integrală. Numit AWD-e, acesta antrenează puntea spate cu ajutorul nui motor electric până la viteze de 70 km/h. Există chiar și o nouă baterie Nickel-Metal Hydride proiectată special să performeze în condiții de temperatură scăzută. Aceasta este situată sub bancheta spate și nu răpește din spațiul pentru bagaje. Nu putem vorbi despre un Prius fără a menționa economia de combustibil. Japonezii promit 4.7 l/100 km în versiunea cu tracțiune integrală și 4.44 l/100 km în versiunea cu o singură punte motoare.

Printre noutăți se numără și volanul nou sau nuanțele exterioare proaspete, Supersonic Red și Electric Storm Blue. Siguranța a avut și ea un rol important de jucat pentru japonezi, Prius având ca echipament standard. Toyota Safety Sense P ce include toate sistemele moderne de asistență ale șoferului de care ai putea avea nevoie vreodată.