Toyota aduce la CES un Lexus LS autonom

0ac58160-lexus-tri-p4-automated-driving-test-vehicle-13

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Toyota Research Institute prezintă la Consumer Electronics Show în fiecare an prototipurile sale de conducere autonomă.

Dacă anul trecut am văzut un prototip numit Platform 3.0, anul acesta regăsim un Lexus LS P4 (Platform 4.0) ce va dispune de două moduri de rulare semi și full autonomă.

Guardian este modul de rulare semi-autonom proiectat să amplifice performanța umană în spatele volanului, nu să o înlocuiască. Practic, folosind sistemele de asistență ale șoferului, mașina are grijă ca tu să devii un șofer mai bun.

Cine va dori să fie condus complet autonom, va trebui să aleagă modul Chauffeur, mod ce va putea fi folosit în locurile pre-mapate, zone restricționate și apoi, pe parcurs, în toate situațiile de trafic. Chauffeur a fost proiectat pentru următoarea generație de șasiuri și sisteme de direcție Toyota, ceea ce se traduce prin agilitate sporită și manevre mai puțin bruște, dar mai rapide ale computerului.

Prototipul P4, ce va intra în producție începând cu această primăvară, reușește să împacheteze opt senzori LIDAR, două camere de luat vederi, senzori de imagine și radare pentru proximitate într-un ambalaj destul de plăcut ochiului. Mai mult, puterea de calcul a crescut simțitor comparativ cu Platform 3.0, iar tehnologia de machine learning este cu mult mai rapidă.

CES își va deschide porțile începând cu 7 ianuarie.