2 down, 1 to go: Noul Opel Combo Life se alătură fratelui francez, Berlingo Multispace

2019-opel-combo-life-1

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Acum câteva zile vă prezentam noul Citroen Berlingo Multispace și vă spuneam că trebuie să ne așteptăm la versiunile celorlalte mărci ale grupului PSA. Nu am avut mult de așteptat, deoarece Opel a și prezentat noul Opel Combo Life.

La exterior, Combo preia elemente de design de la Mokka X și Crossland X, dar în rest este aceeași mașină ca și Berlingo. Există două versiuni de ampatament, de 4.4 și 4.75 metri, precum și două versiuni de acomodare, cu 5 sau 7 locuri.

În versiunea scurtă, capacitatea minimă a portbagajului este de 597 litri, dar în versiunea lungă aceasta se ridică la 850 litri. Dacă rabatezi toate banchetele, atunci ajungi la un volum maxim de încărcare de 2.693 litri.

Interiorul este identic cu cel al franțuzoaicei, excepție făcând volanul. Sistemul de infotainment cu ecran tactil de 8” compatibil cu Apple Carplay și Android Auto a fost și el preluat, la fel ca încărcarea inductivă pentru smartphone, prizele de 230V sau porturile USB nenumărate.

În funcție de nivelul de echipare, noul Opel Combo Life va putea avea scaune încălzite, volan încălzit, încălzire auxiliară, head-up display, camere 180 grade și diverse sisteme moderne de asistență ale șoferului pe care le voi enumera mai jos.

Adică aici. Acestea sunt: Speed Sign Recognition, Lane Keep Assist, Intelligent Speed Adaptation, Driver Drowsiness Alert, Flank Guard, Advanced Park Assist și sistem de control al tracțiunii IntelliGrip.

Motorizările pe benzină sau diesel vor avea valori cuprinse între 75 și 130 cai putere, vor veni în standard cuplate cu transmisii manuale cu cinci sau șase trepte, dar va exista și opțiunea unei transmisii automate cu opt rapoarte, prima din segment (evident, se referă la toate modelele grupului, nu doar la Opel, pentru că prima dată am văzut-o la Berlingo).

Apropo de modelele grupului, cât de curând Peugeot va lansa nou Partner, fix înainte de Salonul Auto de la Geneva, acolo unde va fi prezentă noua tripletă.

Listele de comenzi pentru noul Combo vor fi deschise imediat după salonul elvețian, iar clienții își vor primi exemplarele începând cu a doua jumătate a anului 2018.