Prețuri pentru România: ZOE cu baterie de 41 kWh

ZOE 400KM-3

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Renault a anunțat oficial că mașina sa electrică ce oferă cea mai mare autonomie (cel puțin declarată ofical) a devenit disponibilă în România. Desigur, vorbim despre ZOE Z.E. 40. Momentan cel mai bine vândut vehicul electric din Europa, ZOE a primit o versiune care poate fi foarte interesantă pentru piața noastră mai ales că acum există primă de la Stat de 10.000 de euro pentru primele 1000 vehicule electrice achiziționate prin program Rabla Plus.

ZOE 40 are o autonomy anunțată de 400 km dar Renault spun în comunicatul oficial că mașina are o autonomie reală de 300 km ceea ce este la fel de bine precum cea anunțată în datele oficiale având în vedere bateriile de pe mașinile comercializate în Europa momentan. Vom testa foarte curând autonomia nouă a lui ZOE îmbunătățit. „Îmbunătățit” cu o baterie de 41 kWh față de cea de 22 kWh de pe modelul standard care se va vinde în continuare cu autonomie de 240 km oficial.

În premieră pentru mașinile electrice Renault, constructorul va vinde în România o versiune „Full Purchase” când cumperi bateria de la început și nu mai plătești chiria lunară. Două versiuni sunt disponibile ca echipări: Life și Intens.

Primul nivel de echipare, LIFE, oferă în dotarea standard echipamente ca: faruri de zi cu tehnologie LED, cruise control, asistentă la frânarea de urgenta, sistem de asistență la pornirea din rampă, tablou de bord digital TFT 7’’, oglinzi retrovizoare reglabile electric și degivrante, climatizare automată cu două zone de reglaj și cu senzor de toxicitate şi cablu de încărcare Flexi Charger de 6,5 m lungime.

Versiunea INTENS are acum o tapițerie nouă și jante noi de aluminiu de 16 inch în două tonuri, senzori de ploaie și de lumină plus sistemul audio Arkamis 3D Sound și finisaje noi de interior, în culori noi.

Cel mai accesibil model 40 costă 33.000 euro cu TVA iar cel mai scump 34.500 euro; modelele cu autonomie mai mică au preț de 31.000 fiind oferite doar în echipare Life. Deci, cu Rabla Plus te duci cu un ZOE Z.E. 40 la aproape 20.000 euro cu TVA, dacă autonomia se va dovedi a fi de 300 km (măcar) cu deplasare preponderent urbană, atunci mașina asta chiar va fi o afacere.