3.5 milioane Euro costă cea mai rapidă mașină din lume

0506d357-bugatti-chiron-super-sport-300-2

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Bugatti a închis gura tuturor, atingând 490 km/h cu noul Chiron Super Sport 300+. Recordul a avut loc acum o lună pe pista Ehra-Lessien a celor de la VW.

Bugatti a lucrat în secret cu Michelin și Dallara pentru a realiza această performanță. Scopul a fost să depășească 300 mph (482 km/h) și le-a reușit fără probleme. Sunt sigur că următorul pas este bariera de 500 km/h.

Chiron Super Sport 300+ este cu 25 cm mai lung decât un Chiron normal deoarece spatele a fost lungit cu scopul de a oferi mai multă stabilitate. Aripa spate și frâna aerodinamică au fost eliminate. Partea frontală a fost mărită pentru a facilita răcirea și pentru a hrăni bestia cu 16 cilindri.

Două lucruri au fost împrumutate de la ediția ultra limitată Centodieci, anume evacuarea și propulsorul W16 de 8 litri supraalimentat cu patru turbine ce produce 1.600 cai putere, cu 100 mai mult decât un Chiron sau Chiron Sport.

Mașina de serie nu va avea rollcage și va dispune de scaune normale, dar și de un limitator de viteză, nu se știe la ce viteză însă va fi limitată. Totuși, cei 30 clienți norocoși vor putea opta pentru un rollcage și să aibă limitatorul dat jos. Mai mult, ei vor putea încerca să atingă bariera de 300 mph (482 km/h) pe celebra Ehra-Lessien, asistați de inginerii Bugatti.

Cât costă cea mai rapidă mașină din lume? 3.5 milioane Euro.