Limuzina de 3.5 secunde pana la 100 km/h: S AMG facelift!

mercedes-unveils-sclass-facelift-17

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Mercedes-Benz a prezentat oficial faceliftul pentru limuzina sa de lux Clasa S. Cum unde? La Shanghai. Ea ajunge pe piață în Europa și implicit și în România în vara acestui an. În momentul anunțării „noului” model, Mercedes-Benz a anunțat că modificările sunt valabile pentru toată gama. Modelele standard, cele Mercedes-AMG precum și cele Mercedes-Maybach au fost modificate în mod similar.

Clasa S facelift are o parte frontală modificată cu o grilă nouă al cărei design va fi diferit în funcție de versiune: motoarele în șase sau opt cilindri au grilă finisată diferit față de cea a modelelor cu ampatament lung sau cele V12. Desigur, Maybach are stilizare diferită și el. farurile sunt noi și versiunea Multibeam va fi în continuare opțională. Luminile de rulare pe timp de zi sunt acum și ele diferite, trei elemente luminoase care pornesc de lângă grilă urcă spre capota mașinii și implicit exteriorul mașinii. Și stopurile au fost modificate și acum avem celebrul design luminos „Stardust”, efect construit cu ajutorul fibrei optice. Se pare că există și un show de lumini atât în față cât și în spate când descui mașina.

Mai departe, toate spoilerele sunt noi, față spate, pentru fiecare versiune în parte. Modelele de jante au fost restilizate, ele sunt oferite cu diametre între 17 și 20 de inch.

La interior, instrumentarul de bord digital este păstrat în continuare cu ale sale display-uri a câte 12.3 inch diagonală fiecare. Doar că acum, cele două display-uri au un geam frontal comun și nu mai par două unități distincte. Volanul este complet nou și inlcude o multitudine de comenzi printre care și cele „touch” preluate de la Clasa E. Ca o noutate absolută la mașinile Mercedes-Benz, comenzile pentru cruise controlul normal sau cel adaptiv vor fi oferite pe volan, ca butoane de sine stătătoare.

Noi materiale pentru inserțiile disponibile pentru interior vor fi oferite inclusiv mai multe tipuri de lemn cu finisare mată, open-pore. De-asemenea vor fi oferite și noi combinații de tapițerii, culori, materiale. Toate modelele S vor fi dotate standard cu sistemul de acces și start fără cheie și se pare că designul cheilor este și el nou, fiind inspirat de cel al cheilor de pe Clasa E.

Premieră mondială: ENERGIZING Comfort Control: șoferul va putea alege dintre modurile Freshness, Warmth, Vitality, Joy, Comfort și Training… practic un singur sistem coordonează climatizarea, scaunele, încălzirea, luminile și muzica pentru a crea o atmosferă conformă modului selectat la interior. Asta e o chestie pe care abia aștept să o experimentez să vedem cât de departe a fost dusă. Fiecare program durează 10 minute.

Noutățile importante vin din segmentul tehnic. A fost anunțat S 560 4MATIC echipat cu un V8 biturbo nou cu 469 CP și 700 Nm. Constructorul spune că este cel mai economic motor V8 din lume… pentru că este echipat cu sistem de dezactivare al cilindrilor și are un sistem nou, foarte modern de control al supapelor – CAMTRONIC. Mai departe, 350d și 400d au motor V6 cu fie 286 CP și 600 Nm ori 340 CP și 700 Nm.

Ok, dar versiunile AMG? Păi, ce să mai zicem. Lucrurile sunt simple. 63 are de acum la fel ca E-ul 63 S, 612 CP și 900 Nm și mașina face acum 0-100 în 3.5 secunde fiind ajutată de tracțiunea integrală și de cutia cu dublu-ambreiaj și nouă trepte. Modelul de top S 65 are tot 630 CP și 1000 Nm din V12 biturbo.

Foarte interesant, din 2018 Clasa S cu facelift va putea fi comandată cu versiuni pe benzină cu șase cilindri în linie – configurație abandonată în 1997 când s-a trecut la V6. Noile motoare vor fi oferite și ca versiuni hibride cu autonomie de 50 de km; motoarele vor avea putere mare pentru că vor fi ajutate de supraalimentare cu compresor electric…

Avem noutăți și la suspensii unde mașina primește funcția „Curve” care îi va permite mașinii să se încline ușor în viraje ca să ofere mai mult confort – funcție până acum oferită la S Coupe și la SL facelift. 2.65 grade se poate înclina S într-o parte sau alta.

Și mai interesant: Mercedes-benz Intelligent Drive este dus la nivelul următor și se pare că S va fi cea mai avansată tehnologic mașină capabilă de rulare semi-autonomă, de fapt cât îi permite legislația actuală; DISTRONIC Active Proximity Assist, Active Steer Assist, Active Lane Change Assist, Active Emergency Stop Assist și Traffic Sign Assist vor putea fi comandate pe mașină. Prin ajutorul altei opționale mașina va putea fi comandată în parcările înguste prin intermediul unei aplicații de telefon.