Viitorul ne aduce reclame în mașină

Tesla-Model-3-Navigation

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Mergi pe stradă, reclame. La televizor, reclame. Intri pe un site, reclame. În curând vei avea reclame și în mașină, deoarece acestea își vor face apariția în sistemul de infotainment al mașinii, dacă acesta este conectat la internet, bineînțeles.

O companie din Santa Clara ce colaborează deja cu producători precum Ford, General Motors, Lexus sau Toyota numită Telenav deja plănuiește o platformă de “advertising in-car” pentru vehiculele conectate la internet, raportează SiliconBeat.

Astfel, vei primi reclame direct pe ecranul sistemul de infotainment, dar dacă nu le vrei, vei plăti mai mult pentru serviciile de conectivitate ale mașinii. Pentru a evita distragerea atenției șoferului, acestea vor apărea doar la pornire, la semafor și atunci când te apropii de un punct de interes, problemă ce va dispărea o dată cu apariția vehiculelor autonome.

Un purtător de cuvânt Telenav a declarat că “Această abordare permite producătorilor auto să echilibreze costurile serviciilor de conectivitate, precum datele mobile, conținutul, software-ul și serviciile de tip cloud. La schimb, șoferii beneficiază de pe urma serviciilor de conectivitate fără a plăti un abonament de date.”

“Cercetătorii Telenav au demonstrat că utilizatorii sunt receptivi la reclame atunci când primesc ceva de valoare la schimb”, a adăugat Ky Tang, Director Executiv de Strategie Telenav.

“Reclamele relevante precum cupane sau recomandări sunt trimise clientului pe baza informațiilor primite de la vehicul, precum rutele frecventate, destinații sau timpul zilei. Spre exemplu, șoferii pot fi încurajați să cumpere o pizza redusă în drum spre casă sau altertați cu privire la reducerile unui magazin apropiat destinației lor. Mai mult, atunci când mașina are nevoie de combustibil, platforma îți arată stațiile de alimentare din drumul tău”.

Majoritatea reclamelor vor fi statice, iar altele vor fi animate, însă pentru moment niciuna din ele nu va avea și sunet. Imaginați-vă situația când ascultați melodia preferată și este întreruptă de “trei pizza la preț de două între orele 10 și 14, doar la Pizza Nut, nu rata oferta”.