Gama MINI primește un refresh la Detroit

MINI-91

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

MINI va aduce la Salonul Auto de la Detroit faceliftul gamei 3 door, 5 door și Convertible.

Acestea pot fi deosebite de modelele precedente prin farurile restilizate, jantele noi și emblemele MINI în relief. Probabil cea mai interesantă schimbare exterioară se numără stopurile ce împreună formează celebrul Union Jack al Marii Britanii. Nu trebuie uitate nici culorile noi disponibile, Emerald Grey metallic, Starlight Blue metallic și Solaris Orange metallic. Acestea pot fi acompaniate de noul pachet Piano Black Exterior ce înlocuiește elementele cromate cu unele negre glossy.

La interior, șoferii se pot bucura de noul volan cu trei spițe și de un sistem de infotainment de bază cu ecran color de 6.5”. Pe lista de opționale se regăsesc acum noul sistem de infotainment și navigație cu touchscreen de 8.8”, tapițeria din piele Malt Brown Chesterfield și un încărcător inductiv pentru smartphone-uri și alte device-uri ce suportă încărcare wireless. Până și pachetul MINI Yours Interior Style Piano Black a fost actualizat și include finisaje iluminate.

Serviciul MINI Connected a fost și el îmbunătățit și dispune de informații de trafic în timp real, un assisten personal și acces la portalul MINI Online ce oferă șoferilor știri, informații meteo și prețurile combustibililor, acolo unde se poate așa ceva.

Deși motoarele au rămas, în esență, neschimbate, inginerii MINI au umblat la electronică, alimentare cu ulei, galeria de admisie, radiator și evacuare. Hilar este faptul că au făcut capacele motoarelor din plastic ranforsat cu fibră de carbon (CFRP), pentru a reduce din greutatea mașinii.

Toate motorizările pot fi echipate cu o transmisie manuală cu șase trepte și cu una automată cu opt rapoarte, mai puțin One First (1.2 turbo 75 CP) și One D (1.5 diesel 95 CP) care nu pot primi automată, dar și One (1.2 turbo 102 CP) sau Cooper D (1.5 diesel 116 CP) care primesc o nouă transmisie automată cu dublu ambreiaj și șapte trepte numită DKG.