Lincoln Navigator are acum un frate mai mic, dar la fel de luxos

Lincoln-Aviator-01-copy

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Lincoln aproape nu face față comenzilor pentru noul Navigator, mașinile dispărând din showroomuri de parcă ar fi furate. Acest fapt i-a îndemnat pe americani să pregătească un frate mai mic pentru SUV-ul masiv, iar la Salonul Auto de la New York am putut vedea noul Aviator.

Modelul a păstrat configurația cu trei rânduri de scaune, dar a renunțat la platforma cu tracțiune față de la Ford Explorer, primind una nouă cu tracțiune spate de la limuzina Continental.

SUV-ul de dimensiunea unui BMW X5 sau Porsche Cayenne va avea un propulsor hibrid, dar deocamdată detaliile despre acesta sunt ținute în umbră.

Exemplarul de expoziție este vopsit în nuanța Flight Blue cu accente gloss black și elemente cromate. La interior, culorile dominante sunt Shearling Beige și Lunar Gray, dar elementele din aluminiu sau panoul de instrumente digital fură și ele din atenție.

Ca și fratele mai mare, Aviator a primit tehnologie cât Stația Spațială Internațională, de la sistemul de infotainment SYNC cu ecran tactil de 12”, folosirea smartphone-ului pe post de cheie, arsenalul de sisteme de asistență ale șoferului Co-Pilot 360, până la suspensia ce scanează drumul și ajustează tăria amortizoarelor corespunzător.

Sunt unele mașini ce ar merita vândute și la noi, dar din păcate Lincoln se adresează exclusiv clienților nord-americani și chinezi.