Motor Ferrari pe caroserie de 2.2 tone, noul Maserati Levante Trofeo

Maserati-Levante-Trofeo-24

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Maserati știe ce-i lipsea SUV-ului Levante, o motorizare V8. Așa că a venit la Salonul Auto de la New York cu noua versiune de top, numită Trofeo.

Italienii au fost în vizită la vecinii de la Ferrari și s-au întors cu unitatea 3.9 V8 biturbo F154 regăsită, printre altele, și pe California T, Portofino sau GTC4Lusso T. Doar că aici ea dezvoltă 590 cai putere și 730 Nm, suficienți pentru ca mastodontul din Modena să treacă de primii 100 km/h în 3.9 secunde și să atingă o viteză maximă de 300 km/h.

Trofeo se deosebește de restul gamei Levante prin exteriorul agresiv, grila piano black, capota ventilată sau componentele din fibră de carbon.

Alte elemente specifice sunt emblemele Trofeo de pe montantul C, jantele din aluminiu forjat de 22”, cele mai mari montate vreodată pe un Maserati, evacuarea cu patru terminații și difuzorul în culoarea caroseriei.

Interiorul a fost răsfățat cu tapițerie din piele naturală Pieno Fiore, cusături contrastante și emblemele Trofeo brodate pe tetiere. Surprizele nu se termină aici, modelul dispunând de finisaje din fibră de carbon, padele de mari dimensiuni, panou de instrumente cu emblema V8, ceas analog montat pe bord, preșuri speciale și un sistem de sonorizare premium Bowers & Wilkins cu 17 difuzoare.

Noul mod de rulare Corsa promite să îmbunătățească răspunsul motorului, suspensiei și al transmisiei, dar permite și utilizarea funcției de launch control.

Inginerii italieni au patentat și un nou sistem electronic numit Integrated Vehicle Control ce previne eventualele reacții nedorite ale mașinii în loc să le corecteze după ce acestea ies la suprafață.

Noul Maserati Levante Trofeo va intra în producție de la vară și va avea o ediție de lansare în SUA și Canada.