Oficial: interiorul noului Audi TT

CES140057_medium

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Pe lângă faruri LED Matrix cu laser (!!!), Audi a prezentat la CES 2014 de la Las Vegas interiorul noului Audi TT care ajunge pe piață în România în cursul acestui an.

După cum puteți vedea aici, noul TT va fi o revoluție în ceea ce privește interiorul. Stilizat foarte sportiv și inspirat din industria aeronautică după cum chiar Audi recunoaște, habitaclul noului TT pare o minunăție a industriei auto. Instrumentarul de bord clasic dispare la fel și displayul central al sistemului MMI deoarece în spatele volanului va fi folosit de acum un display TFT cu diagonala de 12.3 inch.

Displayul uriaș din spatele volanului a fost botezat „Audi virtual cockpit” și poate afișa ceasuri de bord clasice dar afișate full-HD și cu elemente 3D sau poate să le micșoreze pe acestea și să-ți afișeze mare informațiile sistemului de infotainment sau de navigație. Comutatorul rotativ de control al MMI rămâne pe tunelul median și de aici poate fi comandat întreg sistemul ale cărui meniuri se vor desfășura de acum stric prin spatele volanului. Tot din această unitate de control se poate trece ușor din modul de afișare cu instrumentar de bord și cel „infotainment”.

Revenind la controllerul rotativ al MMI, acesta suportă funcție de touch pentru navigarea prin meniuri sau pentru recunoașterea scrisului și Audi anunță cu mândrie că cele patru butoane ajutătoare din jurul rotiței se vor transforma în doar două. Se pare că încet-încet, toți constructorii care folosesc sisteme similare cu controller rotativ se îndreaptă spre originalul iDrive de la BMW – doar un comutator rotativ. Audi, care mereu a susținut cauza celor patru butoane shortcut către meniurile importante ampalsate în jurul rotiței de control spune acum că doar două vor fi suficiente în noul TT. Mai mult ca sigur, MMI simplificat din punct de vedere control și mai complex ca funcționalitate (prezentat tot la CES) ajunge încet-încet pe toate modelele începând de anul acesta.

Pe lângă instrumentarul de bord complet digital, noul TT vine cu o altă noutate de design/ funcționalitate foarte spectaculoasă. Dacă priviți cu atenție veți observa că nu mai există unitate de control pentru climatizare. Asta pentru că în mijlocul gurilor de ventilație rotunde desenate cu inspirație de la motoarele cu reacție ale avioanelor se află acum mici displayuri care afișează informația sistemului de climatizare. Gurile de ventilație din mijloc afișează temperatura și modul de funcționare al climatizării iar cele din laterale informațiile legate de climatizarea scaunelor. Un mic comutator aflat sub gurile de ventilație îți permite să reglezi sistemul de climatizare sau încălzirea scaunelor…

Pentru că tot am vorbit de scaune, Audi dă și ceva informații despre noile scaune sport S ale lui TT. Ele au tetiere integrate în design iar marginile de susținere laterale au reglaj pneumatic. Audi mai menționează și faptul că noile scaune sport S oferă „o poziție de conducere joasă, tipic sportivă”.

Abia așteptăm să pipăim cum se cuvine acest interior fantastic și desigur, să vedem mașina în forma sa finală.