Oficial: Jeep Cherokee EURO spec

140203_J_Cherokee_Trailhawk_e_Limited_HP

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Jeep a prezentat primele imagini și informații oficiale cu noul său SUV compact Cherokee – versiunea europeană. Evident aceasta va fi lansată la Geneva, la începutul lui martie.

Aproape identic versiunii lansate în America, modelul European are același design revoluționar pentru acest model și va folosi LED-uri pentru luminile de rulare pe timp de zi și pentru stopuri și în funcție de țară/ echipare va oferi faruri bi-xenon. Trei echipări vor fi disponibile pentru noul Cherokee: Longitude, Limited și Trailhawk de la jumătatea anului când va începe să fie comercializat prin toată Europa.

Cherokee va fi disponibil atât cu tracțiune 4×2 cât și cu unul din cele trei sisteme de tracțiune integrală disponibile la alegere (la fel ca în America): Active Drive I, Active Drive II și Active Drive Lock. Primul sistem este cel mai simplu și are o singură cutie de transfer a cuplului, al doilea este ceva mai avansat pentru că are un sistem cu low range și managament al cuplului motor iar al treilea sistem este o premieră pentru o mașină de dimensiunile lui Cherokee. Active Drive Lock oferă pe lângă elementele sistemului Active Drive II și un diferențial spate blocabil. Acest sistem este standard pe nivelul de echipare Trailhawk ce va fi stilizat și special (pentru off-road) atât la interior cât mai ales la exterior.

Ca motorizări, Cherokee va fi disponibil cu un diesel de doi litri Multijet cu 140 CP și 350 Nm oferit și ca versiune mai puternică de 170 CP și 350 Nm. Motorul de 140 CP va avea standard cutie manuală cu șase trepte dar cel de 170 CP – țineți-vă bine – cutie automată cu NOUĂ trepte.

Cherokee va fi disponibil și cu un motor pe benzină numai bun pentru nostalgici – un V6 Pentstar de 3.2 litri cu 271 CP și 315 Nm. El va fi echipat standard cu transmisia automată cu nouă rapoarte.

Două lucruri mai am de menționat despre noul Cherokee: a obținut cinci teste la testele Euro NCAP și va avea o listă de peste 100 de dotări Mopar gata pentru a fi comandate after-market.