Renault Logan, Sandero și Stepway primesc facelift pentru 2020

b9ba48f9-2020-renault-stepway-6

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Renault a prezentat versiunile facelift pentru 2020 ale lui Logan, Sandero și Stepway. Acestea sunt destinate pieței sud-americane.

Pentru început trebuie să menționez că Stepway este acum un model de sine stătător, pierzându-și asocierea cu Sandero.

Diferențele față de versiunile noastre sunt evidente, alte bare față-spate, alte semnături LED (forma literei C), iar Sandero și Stepway au o pereche de stopuri prelugite, în stilul limbajului de design actual al francezilor.

Dacă vi se pare că modelele sud-americane au o gardă la sol mai înaltă decât cele produse la Mioveni, aveți dreptate. Totodată, dacă vi se pare că Logan și Sandero au elemente de protecție din plastic nevopsit, aveți dreptate, dar nu sunt versiuni Stepway, pur și simplu versiunile CVT primesc aceste elemente.

În funcție de echipare, cele trei citadine pot primi fețe de uși din piele sau material textil, volan îmbrăcat în piele cu accente cromate și plafon cu tentă închisă. Scaunele au devenit mai groase și dispun de mai multă spumă pentru confortul pasagerilor.

Sistemul de infotainment este același pe care îl primim și noi, Media Nav Evolution și dispune de un ecran tactil de 7″, precum și de compatibilitate Apple CarPlay și Android Auto. Despre Bluetooth și cameră de marșarier nici nu mai vorbim.

Motorizările sunt două la număr și pot fi alimentate cu benzină sau etanol:

  • 1.0 SCe 73 CP (76 cu E85), M5
  • 1.6 SCe 115 CP (118 cu E85), M5 sau X-Tronic CVT opțional

Toate versiunile de echipare vor primi patru airbaguri și Isofix pentru două scaune de copii. Cine alege modelul cu transmisie automată CVT va primi ESP și asistent la pornirea din rampă. Prețurile de pornire sunt similare cu cele ale propunerilor de la Dacia.