Tesla Model Y, producție confirmată pentru toamna lui 2020

aad7bd95-tesla-model-y-production-1

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Tesla a anunțat că va începe producția lui Model Y în toamna lui 2020, la 18 luni de la prezentarea oficială.

Aceasta este diferența dintre Tesla și un producător obișnuit. Producătorul consacrat lansează o mașină și începe producția la 3-4 luni cel târziu de la prezentare. În schimb, Tesla, producător ce a înregistrează pierderi de jumătate de miliard $ per trimestru și care trebuie să facă un SUV ce nu este altceva decât o versiune umflată a lui Model 3, întârzie producția cu 18 luni.

Nu uităm ce s-a întâmplat cu Model 3, întârzieri în producție, livrare, lacune de calitate și multe altele. Mai mult, există clienți care au comandat un Model 3 în 2016 și astăzi, 26 iulie 2019 încă nu și-au primit mașina.

Model Y va fi fabricat la Freemont, în California. Se zvonea cum că va fi folosită Gigafactory din Nevada, însă s-a renunțat la idee. Totodată, exemplarele destinate pieței asiatice vor fi asamblate la noua fabrică din Shanghai.

Model Y va fi construit ca Standard Range, Long Range, Dual Motor AWD și Performance, dar având în vedere că pe Model 3 Standard Range a fost înlocuit de Standard Range Plus și Long Range a fost scos din producție, iar Model S și X Standard Range au fost omorâte fără vreo explicație, orice este posibil. Prețul de bază al lui Tesla Model Y va porni de la 39.000$ pe piața locală.