Cupra Tavascan, concept electric pentru Frankfurt

d15db5ec-2019-cupra-tavascan-concept-1

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

VW a pregătit o platformă nou-nouță pentru viitoarele sale modele electrice, platformă pe care o va folosi pe toate brandurile sale, inclusiv pe Cupra.

La Salonul Auto de la Frankfurt, spaniolii vor aduce acest cocept de SUV propulsat de baterii. Se numește Cupra Tavascan Concept și arată exact cum ar trebui să arate un concept. Agresiv, futurist, puțin exagerat. Diferit, îmi place. Numele vine de la un sat spaniol aflat în apropierea graniței cu Franța.

Trei motoare electrice se ocupă de propulsie, unul principal pe puntea spate și două integrate în puntea față. Împreună produc 306 CP, iar sprintul 0-100 km/h este realizat în 6.5 secunde.

Bateria de 77 kWh este aceeași ce va fi folosită pe versiunea de top a lui VW ID.3 și poate asigura o autonomie de 450 km în noul regim de testare WLTP. ID.3 va avea un avantaj de autonomie de 100 km cu același acumulator, dar vorbim de mașini diferite.

Cabina poate găzdui doar patru pasageri în scaune scoică. Acestea au difuzoare incluse și conectivitate smartphone. Volanul este burdușit de comenzi, de la selectorul modurilor de rulare, la comanda de start, la butoanele pentru tabloul de bord digital.

Apropo de tabloul de bord, acesta are o diagonală de 12.3″ și este acompaniat de unul de infotainment uriaș de 13″. Precum la orice concept sportiv, pielea și Alcantara sunt la ele acasă.