AC Schnitzer Toyota Supra este cel mai tare BMW Z4 pe care ți-l poți cumpăra

AC-Schnitzer-Toyota-GR-Supra-16

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Dacă au ajuns și tuneri specializați pe modele BMW să modifice noua Toyota GR Supra, înseamnă că nu mai există niciun dubiu.

Primul este chiar AC Schnitzer, ce nu a exagerat nici cu modificările estetice, nici cu cele tehnice, ceea ce mă bucură. Pentru început, unitatea BMW B58, adică propulsorul cu șase cilindri în linie, turbo, de trei litri, folosit și de Z4 M40i sau de toată gama BMW cu motor longitudinal, a primit o remapare ce îi crește puterea de la 340 cai putere la 400, iar cuplul de la 500 la 600 Nm. Toate îmbunătățirile de performanță primesc o garanție de trei ani. Nu știm încă cifrele de performanță, dar Supra nu este oricum un model ce duce lipsă la capitolul viteză.

Evacuarea originală nu a fost înlocuită, ci doar alterată, primind terminații fie din carbon, fie din oțel inoxidabil negru eloxat, precum și un silencer ce îmbunătățește coloana sonoră a orchestrei bavareze cu șase instrumente.

Suspensia a fost schimbată cu una RS ce dispune de o multitudine de setări pentru gardă la sol, compresie și recul. Astfel, în configurația cea mai joasă, GR Supra este mai aproape de asfaltul pe care îl devorează cu 25 mm. Nu mai vorbim de manevrabilitatea superioară și centrul de greutate evident mai bun. AC Schnitzer laudă această suspensie și la capitolul confort mulțumită elasticității arcurilor. Acestea mai pot fi coborâte cu încă 15 mm dacă asta este ce dorește clientul. La pachet cu jantele AC1 Light Alloy Rims de 20″ sau AC3 Lightweight Forged Wheels de aceeași dimensiune, Supra chiar are o prezență de model de competiție.

La această prezență contribuie și splitterul negru, eleronul din carbon cu Gurney flap și suporți din aluminiu opționale, gurile de aerisire triunghiulare din capotă sau poziționarea numărului de înmatriculare în centrul părții frontale.

Tunerul nu s-a zgârcit nici la interior, anumite finisaje fiind înlocuite acum cu unele din aluminiu, precum padelele, pedalierul sau rotița sistemului iDrive. Noua Toyota Supra este atât de mult un BMW, încât nu ați avut nicio reacție când ați citit cuvântul iDrive.