Papa Francisc a primit noul său Duster

dacia-duster-for-pope-francis-1

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Papa Francisc a primit noua sa mașină, SUV-ul românesc Dacia Duster. Acesta a fost creat special de către Renault Prototype Department împreuncă cu Dacia Special Needs și Romturingia.

Noul vehicul al Suveranului Pontif dispune de loc pentru cinci pasageri, precum un Duster normal, dar bancheta este deosebit de confortabilă. Plafonul a fost înlocuit cu unul din sticlă, iar cușca din sticlă este antiglonț. Pentru a se putea urca mai ușor la bordul Daciei albe cu interior bej, garda la sol a fost coborâtă cu 30 mm și au fost adăugate câteva elemente de sprijin la exterior.

Dacia Duster primește foarte multă atenție de la publicul european, fiind a doua cea mai bine vândută mașină în Europa în luna august 2019. Totodată, anul acesta a fost introdus un nou motor de bază, 1.0 TCe cu trei cilindri turbo și 100 cai putere, opțiune ce i-a scăzut prețul de bază de la 15.000 Euro cu TVA la 13.550 Euro cu TVA, iar sistemul de infotainment Media Nav Evolution este acum compatibil cu Apple CarPlay și Android Auto.