#ArtMeMINI, proiect de promovare a artiștilor români

P90378702_highRes_alexandru-maris-60-y

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Automobile Bavaria Băneasa şi Auto Cobălcescu, showroomurile MINI din România, vor găzdui începând cu luna decembrie proiectele unor artişti români care au ca inspiraţie lumea automobilului, sub numele #ArtMeMINI. BMW Group România a avut în ultimii colaborări constante ani cu artişti precum Adrian Mitu, Amirou Diallo sau Andra Mihai, iar proiectul #ArtMeMINI a venit ca o continuare firească a inițiativei companiei. Dorind să ofere un spaţiu de exprimare liberă pentru artiştii care au colaborat cu BMW Group România, #ArtMeMINI va prezenta trimestrial noi expoziţii, urmărind clădirea unei comunități și promovarea tuturor implicați.

Prima expoziţie din seria #ArtMeMINI îi aparţine lui Alexandru Mariş şi sărbătorește 60 ani de MINI. Este vorba de un catalog de schiţe cu 60 de lucrări cu o perspectivă unică asupra istoriei bogate a mărcii. Catalogul este prezentat simultan în cele două showroomuri MINI din Bucureşti. Vizitatorii sunt invitaţi să îl descopere şi să îl răsfoiască. Alături de catalog, în expoziţie se regăsesc şi mai multe lucrări cu acrilic pe pânză definitorii pentru arta lui Alexandru Mariş. Expoziţia va fi prezentată în cele două centre MINI în perioada 9 decembrie 2019 – 9 martie 2020 şi poate fi vizitată de luni până sâmbătă, conform programului de funcţionare al celor două showroomuri.

„În 2019, MINI sărbătorește 60 de ani de existenţă, iar eu, conducând un MINI, am vrut să iau parte la această sărbătoare. Primele schiţe şi prima întâlnire cu echipa MINI au avut loc prin februarie când am zis «ce frumos ar fi să avem 60 de schiţe pentru 60 de ani MINI». Au urmat cam 3-4 luni de schiţe aproape în fiecare zi şi de căutat cele mai interesante modele, concepte, dar şi celebrităţi care au avut legătură cu mica legendă. Am aflat multe lucruri noi şi am încercat să le ilustrez în câte o imagine şi un rând de text. Albumul rezultat este împărţit în trei capitole: 20 de schiţe despre evoluţia MINI, 20 de schiţe despre conceptele inedite de-a lungul anilor şi 20 de personalităţi printre care Enzo Ferrari, Niki Lauda, Mary Quant. Recomand o mică plimbare imaginară în lumea MINI. Iar când întotdeauna vrei să îţi depăşeşti limitele, albumul este însoţit de un tablou în acrilic pe pânză pentru a te introduce în atmosfera artistică MINI. Pentru mine este prima colaborare cu o marcă auto şi mă bucur că este MINI. A fost o plăcere să caut, «să cotrobăi» prin istoria mărcii şi sper că astfel de proiecte vor continua şi după sărbătorirea celor 60 de ani de MINI”, explică Alexandru Mariş.

Alexandru este chiar posesor de MINI, conducând un Cooper D: „Întotdeauna mi-au plăcut maşinile mici: Käfer, Fiat 500, Lupo. Întotdeauna mi-au plăcut farurile rotunde: Porsche 911, Alfa Romeo Giulia. Întotdeauna mi-au plăcut cursele: Monte Carlo, Le Mans, Nürburgring. Şi întotdeauna mi-au plăcut maşinile clasice restilizate. MINI le are pe toate într-o maşină de zi cu zi. Pachetul perfect s-ar putea zice. Încă de când a apărut a doua generaţie, din 2006-2007, am zis că într-o zi voi avea una. Aşa că, după 10 ani, îmi livrez tablourile cu ajutorul unui MINI şi, în afara faptului că portbagajul mă limitează la 90 cm lăţime, o consider maşina perfectă pentru asta.