Toyota Supra 2.0 Turbo, cea mai echilibrată sportivă?

2020-Toyota-GR-Supra-2LT-01

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

BMW oferă trei opțiuni de motorizare pe noul Z4, două de 2.000 cc și un șase în linie turbo de trei litri, cel ce se regăsește și pe Toyota GR Supra.

Dar japonezii vor și ei o versiune mai accesibilă, așa că i-au convins pe bavarezi să le dea și unitatea B48 de doi litri, cea folosită sub capota lui Z4 sDrive30i, 330i, 630i Gran Turismo sau 730i. Propulsorul dezvoltă 258 cai putere și 400 Nm, fiind conectată la aceeași transmisie automată ZF 8HP ce angrenează roțile spate. Performanțele nu sunt de lepădat chiar dacă vorbim despre un motor cu patru cilindri: 0-100 km/h în 5.2 secunde și o viteză maximă de 250 km/h. Civicul Type R care are 62 cai putere în plus are nevoie de încă șase zecimi să atingă aceeași viteză. Mai mult, Supra B48 este cu 100 kg mai ușoară decât GR Supra, iar poziționarea motorului mai aproape de centrul mașinii îi oferă o distribuție maselor între punți de 50:50.

Mașina pe care o vedeți în aceste imagini este ediția limitată Fuji Speedway. Cele 200 unități ce vor fi construite vor purta vopseaua albă metalică, nuanța roșie pentru carcasele oglinzilor laterale și jantele negre de 19″. La interior vom regăsi o tapițerie din Alcantara roșie/neagră sau finisaje din fibră de carbon. Toate exemplarele Fuji Speedway vor fi vândute exclusiv în Europa.

Modelul standard va dispune de jante de 18″, un sistem de infotainment de origine BMW cu ecran de 8.8″, un sistem audio cu patru difuzoare și o multitudine de sisteme de asistență ale șoferului. Pe lista de opționale se vor regăsi pachetul Connect (navigație, conectivitate), pachetul Sport (diferențial activ, suspensie adaptivă cu amortizoare controlate electronic, sistem de frânare mai puternic) sau pachetul Premium (sistem de sonorizare JBL cu 12 incinte acustice, head-up display, încărcare prin inducție, tapițerie din piele neagră și scaune electrice cu memorie).

Noua Supra 2.0 Turbo se poate comanda deja, dar primele exemplare vor ajunge în Europa abia prin luna martie a acestui an. Și ca să nu uit, în Japonia se vinde deja acest motor, dar și o variantă mai slabă a acestuia, cu 197 cai putere și 320 Nm, de pe Z4 sDrive20i.