Ford Mustang Mach-E pentru Europa va avea până la 600 km autonomie

ford-mustang-mach-e-europe-19

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Ford a anunțat că noul Mustang Mach-E se va vinde mai întâi în Europa, apoi în Statele Unite ale Americii, o decizie ciudată, dar bine-venită. Totodată, Ovalul Albastru a prezentat și versiunea europeană a SUV-ului său electric.

Dezvăluit în Londra, la evenimentul Ford „Go Electric”, Mustang Mach-E pentru Europa va dispune de suspensie, ESP și sistem de tracțiune integrală calibrate pentru drumurile și preferințele noastre. Adică mașina va fi mai rigidă, mai sportivă, mai directă.

Ford a declarat că țintește o autonomie în regimul de testare WLTP de până la 600 km pentru versiunea Extended Range Battery (98.8 kWh) – RWD – 286 CP, adică un rezultat fantastic pe care ni-l dormim să îl atingă. În State, această variantă are o autonomie în regimul de testare EPA de 483 km.

Cu toate acestea, am observat un lucru din imaginile de prezentare. Mașina din fotografiile oficiale este un Extended Range Battery (98.8 kWh) – AWD – First Edition – 337 CP, cea care în State promite o autonomie EPA de 435 km. Cu toate acestea, în imaginile oficiale, mașina are încărcare 91% și autonomie 282 mile. Un simplu calcul și o regulă de trei simplă ne dă o autonomie totală de 500 km pentru această combinație motor-acumulator-sistem de tracțiune, adică mai mare decât cea declarată în țara lui Trump.

Bateria lui Ford Mustang Mach-E suportă încărcare rapidă de 150 kW la stațiile IONITY, adică primești autonomie 93 km pentru 10 minute de așteptare. Toate informațiile cu privire la infotainment, mod de rulare și climatizare vor fi afișate pe ecranul sistemului de infotainment SYNC4 cu diagonala de 15.5″, amplasat vertical. Dacă vă uitați atent la imaginile cu acest ecran, observați că scrisul din interiorul rotiței de volum nu este centrat.

Toate detaliile despre noul Ford Mustang Mach-E le puteți citi în articolul lui Bratu pe această temă, iar dacă doriți să vedeți opțiunile de motorizare și echipare de pe SUV-ul american puteți citi articolul meu referitor la acestea. Prețurile pentru Europa nu le avem, dar le puteți observa pe cele din State până le primim pe cele de pe Bătrânul Continent. Mai este important de menționat că Mustang Mach-E va primi, începând din 2021, și o versiune GT. Aceasta promite 465 CP, 830 Nm, tracțiune integrală și va fi disponibilă exclusiv cu acumulatorul cel mare, de 98.8 kWh.