Propulsor hibrid pentru Honda Jazz în Europa

2020-Honda-Jazz-03

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Honda Jazz avea nevoie de o restilizare, iar la Salonul Auto de la Tokyo, japonezii au făcut fix acest lucru.

Noul Jazz (sau Fit, cum este numit în țara natală) este un model cu totul nou, chiar dacă ar putea fi confundat cu actuala generație. Forma a fost alterată pentru a putea semăna mai mult cu un MPV, dar pentru pretențioși va exista și o versiune Crosstar, un fel de Stepway. Portbagajul va măsura 293 litri în configurație standard, dar poate fi mărit la 1203 litri prin rabatarea banchetei.

În funcție de echipare, Jazz va dispune de volan îmbrăcat în piele, scaune textile din materiale premium, scaune din materiale rezistente la apă, finisaje din poliuretan moale, jante de 16″, tapițerie din piele sau scuturi cromate pentru exterior (Crosstar).

Jazz va ajunge în Europa doar cu un sistem de propulsie hibrid, format dintr-un propulsor aspirat pe benzină de 1.5 litri (sunt curios dacă are legătură cu cel de pe CR-Z) și două motoare electrice, conectate la o transmisie CVT. Puterea maximă dezvoltată va fi de 109 cai putere, iar cuplul produs atinge valoarea de 253 Nm, similar unui diesel din aceeași categorie de putere. Consumul mediu declarat este de 4.4 /100 km în regim de testare WLTP, iar emisiile de CO2 vor fi de 102 g/km. Șoferii vor putea alege din trei moduri de rulare:

  • EV Drive – full electric
  • Hybrid Drive – modul hibrid
  • Engine Drive – exclusiv pe benzină

Toate echipările vor veni în standard cu pachetul de sisteme de asistență ale șoferului Honda SENSING ce dispune de cameră frontală wide-angle și opt sonare (da, există în dex acest cuvânt) pentru a te menține în siguranță în diferite situații din trafic. Mai mult, noul modul CONNECT le va permite proprietarilor să controleze diferite funcții via telefonului mobil, va suna la urgențe în cazul unui eveniment neplăcut și dacă simte că mașina este furată sau vandalizată va chema un „paznic”, însă nu știu să vă spun dacă acesta va fi de la o firmă de pază privată în baza unui contract sau dacă este chemat un oran de poliție apropiat.

Dacă vreți să achițizionați noua Jonda Jazz cu propulsor hibrid trebuie doar să așteptați până la vară.