În 2011, McLaren revenea pe piața automobilelor super sport cu imprimanta MP4-12C, un model ce voia și reușea să concureze cu Ferrari 458 Italia și Lamborghini Gallardo. Trei ani mai târziu am văzut faceliftul acelui model, numit 650S. Acum, la Salonul Auto de la Geneva, producătorul britanic a prezentat noul model din seria Super Series, noul 720S.
Conceptual, modelele seamănă foarte mult între ele, dar McLaren ne asigură că aproape totul a fost regândit pentru 720S. Toate McLaren-urile apărute din 2011 și până în prezent au sub capotă o versiune a V8-ului biturbo de 3.8 litri. Propulsorul noului supercar a fost mărit la 4 litri, turbinele sunt acum twin scroll, iar componentele interne ale motorului sunt mai ușoare cu 41% față de 3.8. Rezultatul este o putere de 720 CP, foarte aproape de cei 737 CP oferiți doar de motorul cu combustie internă a lui McLaren P1, și un cuplu enorm de 770 Nm. Puține mașini cu opt cilindri se pot lăuda cu astfel de cifre.
Monococa din fibră de carbon a fost ușurată și ranforsată pentru a oferi o greutate la gol de 1283 kg sau 1418 kg cu tot cu lichide, mai puțin decât rivalii italieni.
Dovadă că McLaren a renunțat la imaginea de supercar rece o consituie modul în care te întâmpină mașina atunci când te apropii de ea. 720S rabatează oglinzile, activează semnalizările, pornește luminile de întâmpinare și iluminează compartimentul motor. După ce deschizi portierele tip fluture și te așezi la volan, ai de ales între două tipuri de instrumente de bord. Minunea se numește Foldin Driver Display și este exact ce îi spune numele, un display pliabil cu două ecrane, unul normal și unul de mici dimensiuni, îngust, ce îți oferă doar informațiile necesare atunci când vrei să îi rupi fâșul.
Luând exemplul Ferrari cu al său Side Slip Angle Control, McLaren a pregătit Variable Drift Control, ce îți permite să faci drifturi cu ajutorul electronicii, sistemul Proactive Chassis Control II a fost reprogramat folosind algoritmi dezvoltați la Universitatea din Cambridge.
La capitolul asemănări cu 650S trecem cutia cu dublu ambreiaj cu șapte rapoarte, direcția electro-hidraulică, frânele ceramice puternice, sistemul ce ajută mașina să vireze frânând roțile de pe partea interioară a virajului și suspensia cu amortizoare
magnetoreologice fără bielete anti-ruliu.
Exteriorul este învelit într-o caroserie din aluminiu ce vine cu un design fluid ce va reprezenta viitoarea imagine de marcă McLaren, iar compartimentul pasagerilor are formă de lacrimă pentru o vizibilitate și o senzație aerisită înăuntru. Gurile de aerisire promit să îmbunătățească răcirea motorului cu 15%, iar interiorul promite să fie cel mai luxos dintre toate modelele produse la Woking. Dacă este să mă întrebați pe mine, mașina arată ca o albină din față și pare cocoșată din lateral. Dar frumusețea este în ochii privitorului, așa că nu mă plâng.
Aproape era să uit de performanțele dinamice. 0-100 km/h în 2.8 secunde, ¼ mile în 10.3 secunde și o viteză maximă de 341 km/h. McLaren vrea să distrugă concurența, iar dacă prețul va fi pe undeva pe la 200.000 Euro, are toate șansele să o facă.