Aceeași Mărie cu altă turbină, Ford Mustang High Performance

9c613358-2020-ford-mustang-ecoboost-high-performance-package-14

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Mustangul celor de la Ford este cea mai vândută mașină sport la nivel global pentru că are o gamă destul de variată de propulsoare și un preț destul de accesibil. Desigur, nu mai vorbim de istorie sau desgin.

Însă dacă revenim la motorizări, cea mai vândută este cea EcoBoost de 2.3 și 290 cai putere. Fanii știu că puterea a fost redusă de la 317 la 290 și nu au fost de acord cu această decizie. Ford nu i-a uitat și va oferi de la toamnă o versiune High Performance a acestuia. Ce-i drept, versiunea pe care o primesc americanii încă produce 310 CP.

Produs tot în Spania înainte de a fi trimis pe vapor Flat Rock unde se asamblează atât Mustang Coupe, cât și Mustang Convertible, motorul a primit câteva schimbări, printre care și o turbină nouă (nu mă bag, dar chiar sunt curios dacă este cea de pe Focus RS acum că mega hatch-ul nu se mai fabrică).

Rezultatul se traduce prin 335 cai putere și 475 Nm, suficient pentru orice, aș putea spune. 100 km/h sunt atinși în mai puțin de 5 secunde, iar viteza maximă este de 250 km/h. Aceste cifre sunt valabile atât pentru cutia manuală cu șase trepte sau cu cea automată și hidroconvertizor de cuplu cu 10 rapoarte dezvoltate în colaborare cu GM.

High Performance nu se referă doar la motor, ci și la evacuarea cu patru terminații, la suspensia revizuită, la sistemul de frânare preluat de la Mustang GT, la diferențialul cu alunecare limitată, cu direcția și electronica recalibrată, la splitterul față, grila neagră, oglinzile laterale vopsite în culoarea Magnetic Gray, eleronul subtil, dungile argintii sau jantele de 19″ cu anvelope 255/40.

Pe lista de opționale se regăsește și EcoBoost Handling Package cu anvelope P Zero Corsa 4 cu dimensiunea de 265/40/19, o bară antiruliu de 24 mm, diferențial Torsen, suspensie MagneRide specială și plăcuțe de frână semi-metalice.

Pentru 2020, Ford va introduce câteva îmbunătățiri modelului său emblematic. Aplicația FordPass Connect le va permite proprietarilor să comunice cu mașina de la distanță, sistemul de infotainment SYNC va primi recunoaștere vocală îmbunătățită și două noi porturi USB, iar paleta de culori exterioare va primi nuanțele Grabber Lime, Twister Orange, Red Hot Metallic Tinted Clearcoat și Iconic Silver.