Acțiunile Ford România în lupta anti-pandemie

Mașini pentru DSP

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

În contextul luptei globale împotriva răspândirii COVID-19,Ford România anunță astăzi noi acțiuni menite să vină în sprijinul comunităților locale.

Astfel, prin intermediul Ford Motor Company Fund, latura filantropică a companiei, al Fundației Ion Țiriac și a partenerilor locali non-profit Rotary Craiova Probitas, s-a reușit achiziționarea unui aparat de testare pentru COVID-19. Mai precis, acesta este un flux automat de extracție și purificare a ARN-ului viral, care a sosit de ieri la Craiova, fiind deja instalat și folosit de către Spitalul Clinic Județean de Urgență cu sprijinul Universității de Medicină și Farmacie Craiova.

“Fundația Ion Țiriac s-a alăturat acestei inițiative pentru că acum este nevoie, mai mult ca oricând, de solidaritate și responsabilitate din partea tuturor. Cu părere de rău, sistemul medical din țara noastră este pus la grea încercare în această perioadă, motiv pentru care am decis să ne implicăm și să acordăm suport Asociației Club Rotary Craiova Probitas. Donația Fundației Ion Țiriac constă în direcționarea sumei de 15.000 de dolari pentru achiziționarea unor echipamente medicale de importanță majoră – aparatură de testare precum și kituri necesare pentru detectarea persoanelor infectate cu virusul Covid-19. Ne bucurăm să fim alături de spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova, punct de lucru – Laborator Genetică Medicală, fiindcă doar împreună putem trece cu bine peste acest obstacol”, au declarat reprezentanții Fundației Ion Țiriac.

Până în acest moment, în toată regiunea Oltenia exista doar un singur astfel de aparat, ce deservea 5 județe, acoperind astfel o populație totală de aproximativ 2,5 milioane de locuitori. Dacă în acest moment, în Oltenia se puteau testa aproximativ 30 de persoane pe zi, cu acest al doilea aparat se vor putea testa peste 300 de persoane zilnic, în Laboratorul Spitalului Județean Craiova.

Tot astăzi, Ford România, în colaborare cu Consiliile Județene Dolj, Brașov și Cluj anunță demararea unei campanii de ajutorare a peste 400 de bătrâni și persoane nevoiașe, din comunitățile rurale ale acestor județe, care, în săptămâna următoare, vor primi alimente de bază necesare depășirii acestei perioade dificile.

Proiectul beneficiază de sprijinul distribuitorilor autorizați Ford din Brașov- Autonovex, Cluj- Napoca- RMB Inter-Auto și Craiova- Plusauto, si este implementat cu sprijinul Napoca Rally Academy, echipa campioană națională de raliuri, ai căror voluntari vor asigura achiziția, transportul și livrarea pachetelor cu alimente de bază.

Ford România, cu sprijinul distribuitorilor săi autorizați, pune la dispoziția Direcțiilor de Sănătate Publică din țară peste 25 de vehicule și furgonete Ford, pentru a susține comunitățile locale în lupta pentru prevenirea răspândirii COVID-19.

Tot în acest context, Ford România și Napoca Rally Academy au derulat săptămâna trecută și primul curs online de educație rutieră “BeCool – powered by Ford Driving Skills for Life”, la care au participat peste 800 de elevi din 20 de licee craiovene.

O altă inițiativă a companiei lansată zilele trecute este și Ford Family Fun Hub despre care tocmai v-am povestit aici pe site-ul nostru.