Alo, 911? Nu, aici 765LT, McLaren 765LT!

McLaren-765LT_Track_11

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

McLaren a prezentat astăzi confuz numitul 765LT ce ar putea fi confundat cu 675LT.

765LT este mașina ce va devaloriza foarte mult 720S-ul deoarece este versiunea sa mai puternică și mai rapidă. Supercarul din gama Longtail are un bodykit din fibră de carbon și o aerodinamică dusă la extrem, dar nu cât să depășească modelul Senna. Vedem un splitter față, praguri revizuite, un difuzor imens și eleronul activ specific modelelor LT. Acesta nu are doar funcție de producere a forței de apăsare necesare pe viraje, dar și de a redirecționa aerul cald care iese din evacuarea din titan cu patru terminații și de frână aerodinamică pe perioadele de decelerare violentă. Jantele sunt fabricate din aliaj ultraușor cu prezoane din titan și sunt încălțate cu anvelope Pirelli P Zero Trofeo R semislick.

Sistemul de frânare cu discuri ceramice foloseștei etrierii de la Senna, dar dacă dorește cineva, McLaren pune tot sistemul de frânare al lui Senna contracost. Discurile acestea nu doar că sunt cu 60% mai puternice decât cele standard, dar oferă și de patru ori conductivitate termică pentru uzură scăzută.

Și scaunele scoică din fibră de carbon par preluate de la Senna și sunt cu 18 kg mai ușoare decât cele din 720S. 765LT nu vine cu aer condiționat și sistem audio în standard, dar acestea pot fi puse înapoi fără cost adițional. La fel se întâmplă și cu buzunarele din fețe de uși, care sunt înlocuite cu niște plăsuțe în echiparea de bază.

Tapițeria este din Alcantara, podeaua mașinii este realizată din fibră de carbon, sistemul de infotainment este preluat de la 720S, iar anumite finisaje interioare vor fi realizate cu ajutorul nuanțelor „By Mclaren”.

Hai să vorbim și despre motor, care este un V8 biturbo de patru litri cu pistoane forjate și utilizează o pompă de apă în plus față de cel de pe 720S. Pe lângă asta, pompa de ulei a fost schimbată și sistemul de management a fost recodat. Mașina este în stare acum să producă 765 cai putere și 800 Nm. Transmisia automată cu dublu-ambreiaj și șapte trepte a fost recalibrată și oferă schimbări de treaptă cu 15% mai rapide decât ale modelului pe care este bazat. Totodată, mașina are o funcție „limit downshift”. Dacă șoferul vrea să retrogradeze, dar treapta dorită ar supratura motorul, această comandă este ținută minte și executată atunci când mașina ajunge la o viteză ce nu ar suprasolicita V8-ul.

Astfel, 765LT poate atinge 100 km/h în 2.7 secunde, 200 km/h în 7.2 secunde (nesimțit de rapid), poate realiza sfertul de milă în mai puțin de 10 secunde și se plafonează la 330 km/h datorită forței de apăsare imense. Cu o masă la gol de 1.229 kg, LT nu este doar cu 79 kg mai ușor decât 720S, dar și cu 50 kg mai ușor decât cel mai apropiat rival (probabil 488 Pista). Producătorul britanic a reușit o asemenea performanță reducând grosimea geamurilor și a parbrizului, iar fereastra prin care se vede motorul este din plexiglass.

Suspensia lui 765LT este schimbată complet față de 720S. Arcuri noi, amortizoare noi, ecartamente lățite, gardă la sol scăzută cu sistem Proactive Chassis Control II updatat, direcție mai rapidă, bară de torsiune rigidizată, mașina asta le ale pe toate.

McLaren 765LT va fi produs în doar 765 exemplare, iar livrările vor începe în luna septembrie. Prețurile nu au fost anunțate, dar cu siguranță vor depăși 300.000 Euro.