Am avut prima experiență cu o hologramă. A fost un BMW X2…

P90284946_highRes_bmw-x2-holo-experien

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Nu știu de ce râdeți, nu e ca și cum aș fi scris în titlu că mi-am dorit ca prima experiență cu o hologramă să fi fost erotică și sunt dezamăgit că a fost doar un BMW X2. Mai ales că așa ceva nici nu e adevărat. Configurarea mașinilor e atât de sus pe lista de lucruri care mă liniștesc, încât experiența a fost extrem de plăcută. Practic, e un day dreaming dus la nivelul următor. Ce vreau să vă spun despre asta:

  • Black Mirror e mai aproape decât credeam, la fel cum e și Star Trek The Next Generation. În timp ce schimbam culorile pe X2 vedeam nu doar mașina asta, ci și secvențe din episoadele alea cu implanturi care înregistrează ce vezi sau flashback-uri din jocul ăla venit de pe Risa care pusese stăpânire pe tot echipajul Enterprise. It really is scary.
  • BMW X2 Holo Experience a fost dezvoltată de BMW și Microsoft pentru lansarea de X2 astfel încât oamenii să experimenteze în mod interactiv, în realitatea augmentată, cum se modifică mașina la nivel de culori și jante, cum arată la interior.
  • Ochelarii ăștia, HoloLens, sunt un mini computer care rulează cu Windows 10 și care sunt ușor de pus pe cap, super user friendly și extrem de adictive. Teoretic, la finalul experienței am avut de făcut un joc în care trebuia să direcționezi mașina să lovească niște piese de șah. L-am făcut de vreo 7 ori.
  • Prezentarea asta pe România e premieră absolută pe regiune, se întâmplă între 20 ianuarie și 4 februarie la dealeri selectați BMW. Până acum proiectul a mai fost prezentat în câteva ţări din Europa de Vest, la o serie de dealeri şi în locaţii speciale din Elveţia, Germania, Italia şi Olanda.
  • Tot înainte de lansarea oficială a mașinii, clienții pot configura la orice dealer BMW noul X2, într-o chestie care se numește Virtual Product Presentation. Practic, pentru asta nu ai nevoie de ochelari HoloLens, pur și simplu este un configurator COMPLET care afișează toate detaliile mașinii și pe care te poți juca cu pachete și tehnologii și dotări până te plictisești. Acesta este, de fapt, momentul în care-ți dai seama că o lume fără vânzători de mașini, în care îți configurezi tu mașina singur, după care o comanzi online, chiar este posibilă.