INCREDIBIL: amenda URIASA daca mergi pe LINIA DE AUTOBUZ in ROMANIA

IMG_20191220_112144

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

De aproape două săptămâni, bluevardul Iuliu Maniu are o nouă bandă de circulație exclusiv pentru autobuze și troleibuze, proaspăt dată în circulație și care a costat 38 milioane lei.

Doar că anumiți șoferi nu respectau această măsură, intrând pe artera destinată transportului public în comun pentru a fenta traficul și a ajunge la destinație înaintea celoralți participanți ce respectau regulile de circulație.

Dar exista o problemă, nu avea cine să aplice măsurile de sancționare, deoarece polița locală nu are atribuțiile necesare, iar Brigada Rutieră aștepta aştepta deschiderea oficială, ce a avut loc ieri, 19 decembrie 2019. Cine va fi prins, de acum încolo, că va folosi în interes propriu banda rezervată autobuzelor, marcată ca atare, pe bulevardul Iuliu Maniu, va suporta consecințele unei amenzi de cel puțin 870 lei.

Banda unică pentru STB se întinde de la Apaca și până aproape de Cora Lujerului, dar și între străzile Dealul Țugulea și Cetatea de Baltă. Vestea bună este că nu a fost luată o bandă de circulație existentă și transformată în bandă de autobuze, ci au fost desființate locurile de parcare aflate pe marginea drumului. Pe viitor, banda unică pentru transporul în comun va fi extinsă și în alte zone ale bulevardului Iuliu Maniu.

„Ușor, ușor, cu implicarea Poliției Locale, Poliției Rutiere la nivel național, lucrurile încep să intre în normal. Intenția este să implementăm această logică pe toate bulevardele din sector și din București, acolo unde avem mijloace de transport în comun, astfel încât să avem o fluiditate foarte mare pe mijloacele de transport în comun. Bucureștiul nu a fost conceput pentru ceea ce se întâmplă astăzi. Trebuie să recunoaștem și să acceptăm acest lucru”, a declarat Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6.