Americanii primesc Honda Civic SI, noi mai avem de așteptat

2018-Honda-Civic-Si-13

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

E interesant cum diferite modele se comportă diferit pe anumite piețe. În SUA, Honda Civic se vinde ca pâinea caldă, pe când VW Golf nu îi ajunge nici până la piciorul broaștei. Desigur, în Europa situația se schimbă complet. Tocmai din acest motiv americanii au fost primii care au primit noul Civic SI în versiuni Sedan și Coupe.

Având un motor de 1.5 litri turbo benzină ce dezvoltă 205 cai putere și 260 Nm, este clar că SI este poziționat sub modelul extrem Type R. Cu toate acestea, japonezii s-au gândit la șoferii sportivi, deoarece au montat o cutie manuală cu șase trepte cu o cursă scurtă a schimbătorului.

Honda promite că motorul supraalimentat va fi foarte plăcut la condus, deoarece cuplul maxim este disponibil pe 70% din plaja de turații.

Spre deosebire de generația anterioară Civic, noul model este mai ușor și are o rigiditate structurală mărită. Noul șasiu combinat cu noua direcție electrică adaptivă, suspensia sport cu amortizoare adaptive, un diferențial cu alunecare limitată și anvelopele 235/40 R18 garantează o ținută de drum impecabilă, spun japonezii de la Honda.

La exterior, versiunea SI poate fi departajată prin gurile de aerisire mai mari, jantele cu 10 spițe, o vopsea în două nuanțe și un eleron puțin ridicat.

Echiparea sportivă nu a făcut rabat de dotări interioare precum climatizare automată pe două zone, scaune încălzite, senzori de ploaie, și un sistem de infotainment de 7” cu Apple CarPlay, Android Auto, 10 difuzoare, SiriusXM Radio, HD Radio și Pandora.

Honda Civic SI Sedan și Coupe vor putea fi cumpărate în SUA de luna viitoare la un preț cu toate taxele incluse de aproximativ 25.000 $, sau cât un Camaro de bază.