Aston Martin: Langonda Vision Concept

Lagonda-Vision-Concept_03

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Iată că este oficial: Aston Martin va produce modele electrice sub un brand cu nume legendar: Lagonda. Conceptul Vision Concept de asta a fost creat, pentru a prefigura designul primelor două Lagona electrice: un coupe ce ajunge pe piață în 2021 și un SUV ce va fi lansat în 2023.

Din punct de vedere tehnic nu am aflat decât că pe concept sunt montate baterii de generație „viitoare”, „solid state”, amplasate sub podea, ce pot oferi o autonomie de 650 kilometri. Aston Martin declară că dorește să revină primul constructor de lux care oferă pe piață un model electric. Ei uită probabil că Mercedes-Benz a comercializat SLS-ul electric sau că modelele Audi, Daimler și chiar BMW, constructori premium, de lux, lansează în următorii doi ani mașinile electrice de top. Ca să nu mai zic de Jaguar i-Pace care se poate comanda chiar acum și care este chiar un SUV de lux electric.

Lagat de design, oficialii Aston Martin spun că nu au avut nevoie de capotă ceea ce înseamnă că foarte probabil ne uităm la o soluție cu motoare amplasate în roți; forma alungită din fața conceptului este rezultatul nevoii aerodinamice pentru o rezistență redusă la înaintare.

La interior, găsim pe lângă materialele clasice și fibră de carbon, ceramică, lână și mătase.

Din fericire, Lagonda nu este o mașină autonomă dar are funcții care îi vor permite să se conducă singură. Volanul poate fi mutat astfel pe orice parte sau poate fi ascuns în bord.