Aston Martin va încerca să își apere victoria la Le Mans cu noul Vantage GTE

Vantage-GTE-2

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Nici nu s-a uscat bine vopseaua pe noile modele Vantage prezentate acum două zile, că Aston Martin a și prezentat noul Vantage GTE, modelul ce va participa în Campionatul Mondial de Anduranță și , implicit, la Cursa de 24 ore de la Le Mans.

Mașina de curse a fost dezvoltată în paralel cu modelul stradal, aceasta simulând chiar și o cursă de 30 ore pe circuitul spaniol Navarra.

Detalii tehnice nu au fost făcute publice, însă modelul va fi echipat cu un V8 AMG. Nu știm dacă este cel biturbo de 4 litri regăsit pe Vantage sau cel aspirat de 6.2 litri ce se află pe Mercedes-AMG GT3.

Dintre îmbunătățirile aerodinamice merită menționate splitterul, capota ventilată, aripă spate, difuzor masiv, geamurile ultraușoare, oglinzile laterale, jantele de curse și evacuarea laterală.

Aston Martin a montat noului model de curse amortizoare Öhlins și frâne Alcon. Anvelopele slick vor fi furnizate de către Michelin.

Noul Vantage GTE va fi strunit de către piloți de mare calibru precum Darren Turner, Johnny Adam, Nicki Thiim,Marco Sørensen sau Alex Lynn.