Audi e-tron ia cu asalt străzile elvețiene

Audi-Etron-Geneva-31

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Dacă tot lansezi o mașină electrică, măcar să fie SUV, ca să se vândă. Așa au gândit cei de la Audi când au proiectat noul Audi e-tron.

Mașina se află într-un stadiu avansat de dezvoltare și a fost prezentă la Salonu Auto de la Geneva, cu toate că a fost camuflată.

Dar Audi, fiind Audi, nu s-au mulțumit doar cu prezentarea statică a viitorului SUV electric, ci au permis câtorva prototipuri să se plimbe pe străzile orașului elvețian.

Mașina de serie va fi prezentată oficial la Bruxelles în data de 30 august, dar până atunci 250 prototipuri vor străbate drumurile europene. Fiți cu ochii după ele.

Audi e-tron depășește cu puțin dimensiunile lui Q5, promite spațiu amplu pentru pasageri, iar grila este parțial închisă.

Audi susține că mașina se poate încărca de la stații fast-charge de 150kW și că 30 minute sunt suficiente pentru un drum lung. Cât de lung? Mai avem de așteptat.

Cifrele la care ar trebui să ne aștetpăm sunt 430 cai putere, 0-100 km/h în mai puțin de 5 secunde și o autonomie în jurul valorii de 500 km.

UPDATE: Audi a făcut publice imaginile cu interiorul conceptului, dar nu a confirmat dacă oglinzile laterale vor fi normale sau camere video.