Audi plănuia să construiască RS8 acum șase ani

a84a33ac-2013-audi-rs8-prototype-3

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Audi Sport sărbătorește 25 ani de modele RS printr-o expoziție la Audi Forum din Neckarsulm, Germania.

Unul din modelele expuse este un prototip de Audi RS8, model ce nu a văzut lumina zilei niciodată, dar care a fost pe lista nemților și care trebuia să se bată cu Mercedes-Benz S 65 AMG.

Mașina a fost construită în 2013 și dispune de o bară frontală similară cu ce oferă RS6 Avant și RS7 Sportback, dar și o pereche de faruri modificate puțin. Din acest motiv mașina poate fi confundată cu RS7 de la distanță. Interesant este că și senzorii pentru tempomatul adaptiv sau alte sisteme de siguranță au fost mutați deasupra siglei Audi, lăsând grila tip fagure liberă să răceasă motorul.

Jantele RS cu anvelope Pirelli P ZERO ascund și un sistem de frânare cu discuri ceramice și etrieri portocalii.

Interiorul a fost asezonat cu piele fină, Alcantara și fibră de carbon, volanul este teșit și are centrul vopsit în piano black, ia sistemul de infotainment este superb, dar lipsește cu desăvârșire.

Sub capota lui RS8 se regăsește propulsorul 4.0 V8 TFSI, deja cunoscut, însă dacă ar fi să bag mâna în foc, aș zice că este versiunea de 605 CP și 750 Nm ce s-a regăsit sub capota lui S8 plus sau RS6/RS7 Performance.

Audi a avut motivele sale pentru care nu a construit această bestie, dar este frumos să ne gândim cum ar fi arătat limuzina germană în versiune RS.