Audi pregătește un sistem de lumini revoluționar

05600c06-audi-digital-oled-lights-2

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Audi a fost unul dintre pionierii tehnologiei LED și laser în domeniul auto. Ba chiar a introdus tehnologia OLED pe TT RS acum trei ani.

Următorul pas în evoluția luminilor îl constituie Digital OLED pentru customizarea stopurilor. Acestea vor fi constituite din 50 surse diferite de lumină ce vor permite producerea unei varietăți de forme folosind același hardware.

După cum puteți vedea și din imagini, tehnologia permite afișarea diferitelor mesaje pe aceste stopuri, mesaje pe care șoferii din spate le pot vedea, procesa și înțelege. Spre exemplu, Digital OLED poate anunța ceilalți participanți la trafic dacă este ambuteiaj sau polei pe jos.

Mai mult, mesajele pot fi comunicate altor vehicule ce folosesc Digital OLED folosind tehnologia Car-to-X, iar acestea pot, la rândul lor, să afișeze mesajele importante.

Audi nu lucrează doar la utilitatea acestui sistem, ci și la eficiența acestuia. Inginerii se laudă cu o grosime a sursei de lumină de doar 1 mm.

Mai multe detalii despre tehnologia Digital LED vom afla pe 23 septembrie. Fără a băga mâna în foc, este posibil ca viitorul Audi Q4 e-tron să dispună de faruri și stopuri Digital LED.