Automobile Bavaria Group și MHS Truck & Bus Group, creșteri pe linie în 2017

_MG_7617

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Grupul Automobile Bavaria îşi consolidează poziţia de lider în cadrul dealerilor BMW, înregistrând o creştere totală de peste 15% în ceea ce privește unităţile noi şi rulate livrate în anul 2017, în România, respectiv peste 80% din volumul total de autoturisme electrice şi plug-in hybrid BMW livrate pe piaţa locală.

Automobile Bavaria Group a concluzionat anul 2017 cu o cifră de afaceri de peste 136 milioane euro şi o creştere cu peste 15% a volumului vânzărilor de automobile faţă de anul precedent, însemnând aproximativ 3.000 de unităţi livrate.

Serviciile post-vânzare la nivel de grup au înregistrat o creştere de peste 12% a cifrei de afaceri, fiind fructul investiţiilor realizate în anul 2016 şi pe parcursul anului 2017, care au avut ca scop creşterea calităţii serviciilor şi implementarea standarde de calitate de ultimă generație.

La nivel de holding, toate companiile din grupul Automobile Bavaria, MHS Truck & Bus şi Schmidt Gruppe Deutschland, au avut o evoluţie pozitivă în 2017, cifra de afaceri ajungând la volumul de peste 350 millioane euro.

În cei 24 de ani de activitate, Automobile Bavaria Group a livrat peste 40.000 de vehicule, şi a înregistrat peste 1.000.000 intrări în atelierele de service autorizate BMW, MINI şi Rolls-Royce în România.

Cea mai mare reţea de dealeri BMW din Europa Centrală şi de Est a înregistrat o cifră de afaceri de 136 millioane euro anul trecut, mentinâdu-şi poziţia de lider în cadrul reţelei de dealeri autorizaţi BMW cu 65% cotă de piaţă.

Vânzările de automobile BMW noi au atins un volum de peste 1,500 unităţi în 2017, iar vânzările MINI un volum uşor sub bariera de 300 de unităţi.

Vânzările automobilelor rulate au înregistrat şi ele creștere la nivelul grupului Automobile Bavaria, depăşind pragul de 1,000 automobile livrate și marcând un salt de aproape 33% în volum, peste media de creştere a segmentului premium din România, estimată conform datelor publice la 20-23%.

Cele peste 12 locaţii de service autorizate BMW şi MINI ale grupului, au fost vizitate în 2017 de peste 56,710 de automobile, mai mult cu  8,8% faţă de anul 2016, reprezentând aproximativ 30% din totalul parcului auto BMW cu o vechime de până în 10 ani. Cifra de afaceri raportată la finaul anului 2017 a crescut cu peste 3 milioane Euro, fiind susținută şi de menţinerea unui grad de satisfacţie a clienţilor de peste 90 %.

2017 a reprezentat un an crucial și pentru MHS Truck & Bus, compania fiind distinsă cu locul I de către Camera de Comerţ şi Industrie a României pentru activitatea în domeniul în care activează.

De asemenea, bazându-se pe calitatea superioră a produselor sale, MAN a obţinut pentru a cincea oară consecutiv locul întâi în raportul TÜV pentru vehicule comerciale. În timpul testelor generale, cota camioanelor fără defecte a crescut şi mai mult faţă de ultima evaluare efectuată de TÜV în 2015. Acest rezultat s-a reflectat atât în activitatea de Vânzări cât şi în cea de After Sales.

2017 a fost martora înmatriculării a 1.178 camioane MAN. Astfel, cota de piaţă atinsă în 2017 în ceea ce priveşte vehiculele comerciale grele noi MAN a fost în valoare de 17%, cea mai bună performanţă MHS Truck & Bus Group din ultimii trei ani. De asemenea, grupul a reușit vânzări în valoare de 90 milioane euro, alături de camioanele noi vândute, fiind livrate 4 autocare MAN / Neoplan şi 333 camioane rulate.

MHS Truck & Bus Group a livrat un număr de 7 flote de camioane dintre care cea mai mare fiind de 50 de unităţi. Majoritatea camioanelor livrate sunt destinate transportului international. Modelul cel mai solicitat anul trecut a fost MAN TGX 18.460 EfficientLine3.

2017 a fost un an propice și pentru activitatea de After Sales a MHS Truck & Bus Group, reușindu-se o cifră de afaceri de 22 milioane euro. Activitatea de After Sales s-a caracterizat printr-un grad ridicat de ocupare a serviceurilor susţinut de campanii active pentru piesele de schimb originale MAN, o structură îmbunătăţită a agenţilor de vânzări mobili precum şi programul de garanţie extinsă a pieselor de schimb.

Începând cu luna mai 2017, MAN a prelungit la 24 de luni garanţia pentru piesele originale MAN şi accesoriile originale MAN. Garanţia este disponibilă atât la nivel european cât şi la nivel internaţional, MAN fiind singurul producător de vehicule comerciale grele care oferă acest tip de garanţie.