Avensis îi face loc lui Camry Hybrid pe piața europeană

2019-camry-hybrid-03

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Probabil nici nu ați auzit că Toyota a scos Avensis din producție în luna august 2018, deși mai sunt unități pe stoc ce trebuie vândute.

Japonezii au ales această cale pentru a putea reînvia numele de Camry pe piața europeană, iar la Salonul Auto de la Paris am putut admira o nouă berlină de clasă medie cu propulsor hibrid.

Camry Hybrid este, în esență, același produs ce se vinde și peste Ocean, însă micile diferențe își fac apariția când analizăm detaliile. Platforma folosită este cea modulară TNGA utilizată și de vărul RAV4 Hybrid, iar sistemul de propulsie este asemănător cu cel al SUV-ului de clasă medie.

Designul este destul de agresiv pentru o Toyota, dar japonezii sunt în plin proces de redefinire a imaginii de marcă. Per total, mie îmi place, chiar dacă grila față de dimensiuni exagerate poate descuraja anumiți clienți. Ca și dimensiuni, Camry este aproape identic cu Opel Insignia Grand Sport, asta ca să vă faceți o idee.

Agregatul hibrid este format din același motor aspirat pe benzină cu injecție directă de 2.5 litri cu patru cilindri de pe RAV4 Hybrid, asistat de un propulsor electric. Puterea totală de 218 cai putere ajunge la roțile față prin intermediul unei transmisii e-CVT proiectată special pentru Camry Hybrid. Toyota promite un consum mediu declarat de doar 4.2 l/100 km, ceea ce este impresionant pentru o berlină de 1.600 kg cu motor de 2.5 l.

Nu trebuie uitată nici tehnologia de la bordul noului Camry Hybrid, avem un display de 7” între ceasurile de bord, un head-up-display de 10″, precum și sistemul de infotainment Toyota’s Touch 2 cu ecran tactil de 8″ și compatibil cu Apple CarPlay.

Farurile Hi-LED sunt oferite ca echipare standard, la fel și un arsenal întreg de sisteme asistență ale șoferului, dar poate cel mai impresionant echipament sunt fotoliile electrice spate cu tablete pentru a putea controla sistemul de climatizare sau cel de infotainment.

Vom vedea noul Camry Hybrid în showroomuri începând cu anul 2019.

RIP Toyota Avensis 1997-2018.