Bătrânul Chevrolet Aveo, altă mașină de zero stele la siguranță

chevrolet-aveo-2017-latin-ncap-15

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Acum câteva zile am văzut că noul Duster a primit doar 3 stele de siguranță la Euro NCAP din cauza lipsei unor sisteme de asistență activă. Totodată, am văzut și că Fiat Punto, care se află pe piață din 2005, nu a primit nici măcar o stea (deși în 2005 primea cinci), din cauza lipsei oricărui tip de sistem de asistență activă, cu toate că protecția la impact nu este chiar deficitară.

Hai să vă arăt acum ce înseamnă o mașină cu adevărat nesigură. Mai țineți minte prima generație Chevrolet Aveo, foarte populară în țara noastră? Aceasta a primit în 2006 două stele de siguranță de către Euro NCAP, dintre care una tăiată, însemnând că există un pericol de deces în cazul unui impact frontal la 64 km/h.

Această mașină se vinde și astăzi (cu facelift) în America de Sud, iar până în 2017 Aveo nu dispunea nici măcar de airbag șofer în standard. În 2015, aceasta de Latin NCAP a fost testată și a obținut zero stele de siguranță. Anul acesta, testul a fost refăcut, dar rezultatul nu a fost mai bun, cu toate că mașina dispune de airbaguri. Degeaba mașina are aibaguri dacă pedalele și coloana de direcție se deformează, iar toată structura de rezistență este catalogată ca instabilă.

Măcar la impactul lateral Aveo s-a descurcat oborabil, iar protecția în cazul copiilor pare să se fi îmbunătățit. Ziceți merci că noul Duster are trei stele la Euro NCAP, ați putea locui în Mexic și conduce Aveo.