Biciclist ucis de o mașină autonomă aflată în teste

volvo-autonomous-ready-cars-uber-3

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Veste tristă din Tempe, Arizona, SUA, acolo unde o mașină autonomă Uber a lovit și ucis o femeie ce traversa strada pe bicicletă noaptea.

Uber a confirmat că Volvo-ul XC90 opera complet autonom la momentul impactului, dar avea un șofer de siguranță la volan ce trebuia să anticipeze și să evite fix acest gen de accidente.

Femeia, care nu traversa strada pe o trecere de pietoni, a fost dusă la spital imediat după momentul tragic, dar a decedat în urma rănilor câteva ore mai târziu.

Uber suspendă pentru moment toate testele cu vehicule autonome și scoate din circulație modelele aflate în circulație în Tempe, San Francisco, Pittsburgh și Toronto. Mai mult, compania americană a declarat că va coopera cu autoritățile ce vor investiga cazul pentru a se putea împărți vina și afla adevărul.

În statul Arizona mai circulă și alte mașini autonome, cum ar fi cele ale companiei Waymo. Nu se știe cum vor privi legiuitorii acest incident și dacă vor încerca să frâneze, pentru moment, dezvoltarea vehiculelor autonome. Cert este că dacă această tehnologie are un viitor, ea trebuie să includă orice scenariu ce ar putea apărea în trafic.

UPDATE: Cei de la The Guardian au făcut rost de imaginile de la bordul Volvo-ului implicat în accident. Șoferul de siguranță se uita în jos cu câteva secunde înainte de impact.