Billionaire, Cullinanul cu piele de crocodil de la Mansory

c521cc56-rolls-royce-cullinan-tuning-mansory-billionaire-1

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

SUV-urile sunt la modă acum, chiar și printre tuneri, chiar și printre tunerii cu o doză în plus de nebunie, cum este Mansory.

Problema este că Cullinanul prezentat de celebrul tuner la Salonul Auto de la Geneva nu este o exagerare oribilă, ci chiar arată foarte bine. Partea frontală ceva mai agresivă decât cea stock chiar îi oferă SUV-ului Rolls-Royce un echilibru în ceea ce privește designul. Spatele a primit două eleroane, vopseaua în două nuanțe a reușit să mascheze masivitatea mașinii, iar jantele de 24″ aproape că s-ar potrivi dacă mașina ar ieși așa din fabrică. Desigur, pasajele roților au fost lățite pentru a putea avea loc atât jantele, cât și anvelopele 295/30/24. Singurul detaliu care nu prea îmi place este difuzorul supradimensionat ce găzduiește evacuarea cu două terminații pe fiecare parte.

Creația poartă numele de Billionaire, iar acest logo îl însoțește pe cel Mansory pe scaune. Dacă vă vine să credeți, lateralele scaunelor și cotierele față-spate sunt îmbrăcate în piele de crocodil.

Motorul de sub capota lui Cullinan este unitatea BMW V12 biturbo de 6.75 litri (N74B68) ce produce 571 cai putere și 850 Nm. De obicei, Mansory nu se mai atinge și de partea tehnică, dar parcă nu s-au putut abține la Cullinan. I-au mai oferit 40 cai și 100 Nm în plus, adică un total de 611 cai putere și 950 Nm. În cifre de performanță, asta se traduce în 0-100 km/h în mai puțin de 5 secunde și o viteză maximă de 280 km/h.

Doar 13 unități Mansory Billionaire vor fi construite, fiecare având un preț de 785.000 euro cu TVA în Germania.