BMW M2 CS Racing este nepotul lui E30 M3 DTM

BMW-M2-Racing-01

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

La doar câteva zile de la prezentarea celei mai puternice compacte din istoria bavarezilor (M2 CS), BMW a prezentat și versiunea sa de competiție, noul M2 CS Racing.

Deși motorizarea este aceeași, unitatea biturbo de trei litri S55, aceasta produce aici între 280 și 365 CP în funcție de cerințele competițiilor unde va fi înscrisă mașina. M2 CS-ul de stradă se laudă cu 450 CP. Transmisia automată cu dublu ambreiaj și șapte rapoarte a primit un software de motorsport și nu mai poate schimba singură, deoarece ar fi ilegal.

Folosind același motor precum M4 GT4, electronica a fost și ea împrumutată, clientul având posibilitatea de a schimba puterea mașinii doar de la buton. Cei 450 CP vor fi disponibili într-un viitor upgrade pe care BMW îl pregătește pentru cei ce vor mașina doar pentru a se distra sau pentru a participa în competiții de tip Open unde nu contează puterea maximă, precum hillclimb.

Față de versiunea de stradă, M2 CS Racing dispune de un diferențial mecan cu patinare limitată cu răcire separată de la Drexler, rulmenți de curse pe puntea spate, suporți de motor diferiți. bare antiruliu ajustabile pe trei nivele, amortizoare Sachs și trei tipuri de arcuri.

BMW Motorsport cere 95.000 Euro fără taxe pentru noul M2 CS Racing și va fi disponibil pe la mijlocul anului 2020, la fix pentru a putea participa în Cursa de 24 ore de la Nurburgring sau în campionatul VLN Endurance.