BMW M8 Competition Coupe devine cel mai nou Safety Car în Moto GP

49569c31-bmw-m8-motogp-safety-car-7

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Așa cum Mercedes-AMG este furnizorul mașinilor de siguranță pentru Campionatul Mondial de Formula 1, BMW îndeplinește același rol în MotoGP.

Cu ocazia ultimuluI Mare Premiu, cel al Austriei, producătorul a dezvelit ultimul său Safety Car, un M8 Competition Coupe accesorizat cu piese M Performance.

Mașina dispune de același V8 biturbo de 4.4 litri cu 625 cai putere, aceeași transmisie automată cu opt rapoarte și același sistem de tracțiune integrală xDrive precum orice M8 Competition de stradă.

Cu toate acestea, BMW a testat Safety Car-ul pe Nurburgring și la Arjeplog, în Suedia, iar calibrarea s-a făcut cu ajutorul datelor preluate de la M8 GTE, mașina de Le Mans a nemților.

Aripa spate a fost preluată și ea de la M8 GTE, însă splitterul, evacuarea din titan, difuzorul din fibră de carbon și pragurile din fibră de carbon se regăsesc în catalogul de piese M Performance pentru M8. Roll cage-ul, extinctorul și vopseaua specială au fost montate special pentru ca mașina să își îndeplinească rolul de mașină de siguranță.