BMW prezintă noile vehicule de urgență la RETTmobil 2018

BMWX3xDrive20d-fire-service-command-vehicle-04

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

BMW și-a prezentat ultima gamă de vehicule ce vor fi folosite de către autoritățile publice în diferite scopuri, fie ele pe două sau patru roți.

Să începem cu ce ne-a atras atenția cel mai mult, un MINI 3-door John Cooper Works de poliție. Nu se vor prinde mulți răufăcători cu această citadină britanică, dar măcar e bună de patrulat pe Autobahn sau când ai de făcut o urmărire prin oraș.

John Cooper Works înseamnă 231 cai putere dintr-un motor pe benzină turbo de doi litri (același regăsit și pe 225i Active Tourer sau BMW X1 25i). Mașina este foarte rapidă, având un timp de sprint 0-100 km/h în doar 6.3 secunde atunci când se optează pentru transmisia manuala sau 6.1 secunde atunci când clientul preferă transmisia automată Steptronic cu șase trepte.

Trebuie să recunosc, personalizată în culorile POLIZEI și cu luminile acelea de poliție pe portbagaj, MINI JCW arată incredibil de bine și îmi trezește sentimentul de a urmări mașini mult mai puternice în el.

Dar să ignorăm fanteziile și să continuăm prezentarea modelelor. Mai putem observa un X3 xDrive 20d (190 cai putere) cu jante surprinzător de mari ce este pregătit pentru serviciul de Pompieri, un 220d xDrive M Sport (190 cai putere) ca vehicul de urgență pentru doctori, precum și un X1 xDrive 20d (190 cai putere) preparat în același scop.

Ultimele două modele despre care vom discuta sunt un X3 cu jante mai de Doamne-ajută ca vehciul de urgență la locul unui accident, precum și o motocicletă F750 GS ca și vehicul de patrulare.

Era să uit, puteți admira noile jucării ale autorităților germane la Salonul RETTmobil din Fulda, Germania.