Brută britanică, motor german, noul Bentley Continental GT V8

dc3969d3-bentley-continental-gt-v8-launched-6

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Pentru cine nu știe, noul Bentley Continental GT este construit pe aceeași platformă pe care o folosește și Porsche Panamera.

De ce am ținut să menționez acest fapt? Pentru că modelul britanic a primit o nouă versiune de motorizare, un V8 biturbo de patru litri. Doar că nu este fostul 4.0 TFSI de Audi, ci unitatea nouă ce se regăsește sub capota Panamerei Turbo, lui Cayenne Turbo, lui Bentayga V8 sau a lui Lamborghini Urus. Transmisia este și ea luată de la același model, fiind vorba despre una cu dublu-ambreiaj și opt rapoarte.

Astfel, GT-ul V8 atinge 100 km/h în 4.0 secunde (4.1 pentru Convertible) și se plafonează la 318 km/h datorită celor 550 cai putere și 770 Nm. La nevoie însă, puternicul propulsor poate dezactiva și activa la loc jumătate din cilindri.

Modelul se deosebește de frații W12 prin emblemele V8 și evacuarea cu patru terminații, jantele au dimensiunile între 20 și 22″, iar pentru exterior compania din Crewe a pregătit șapte nuanțe de vopsea. La interior regăsim finisaje din lemn, un sistem de sonorizare Bentley Audio cu 10 difuzoare și 650W, sistemul de infotainment rotativ Bentley Rotating Display cu ecran tactil de 12.3″. Clienții versiunii decapotabile au posibilitatea configurării a numai puțin de opt versiuni de culoare pentru interiorul plafonului textil.

În ceea ce privește manevrabilitatea, orice Conti GT V8 dispune de suspensie pneumatică, tracțiune integrală și bare de rigidizare ultraușoare, goale înăuntru.

De pe raftul de sisteme de asistență ale șoferului VW, Bentley a preluat Active Lane Assist, Traffic Jam Assist, Park Assist și sistemul de camere 360 grade.

Noile Bentley Continental GT V8 și Continental GT V8 Convertible vor ajunge la clienți în primul trimestru al anului 2020. Până atunci puteți cumpăra un W12 sau un Bentayga V8.