Buick Encore GX, primul SUV american cu trei cilindri

f486c87d-2020-buick-encore-gx-3

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Ca să vă dați seama unde încape Buick Encore GX în gama GM, trebuie să ne întoarcem la Opel Mokka.

Noi primim faceliftul lui Mokka, Mokka X, în Statele Unite ale Americii, GM va lansa a doua generație Opel Mokka X, numită Buick Encore. Evident că noi nu o vom primi, deoarece PSA nu va mai vinde produse GM în Europa. Encore GX este o versiune ceva mai măricică a acestuia, ce va fi produs în Coreea de Sud, în fosta fabrică Daewoo, acolo de unde veneau Cielourile, Captivele, Cruze-urile sau Antarele.

Interesant este ce motorizări s-au gândit americanii să monteze pe Encore GX, două propulsoare turbo de 1.3 litri cu trei cilindri, fiind primul SUV american cu trei cilindri. Cele două versiuni produc 137, respectiv 155 cai putere. Cea de bază este disponibilă cu tracțiune față și o transmisie CVT, iar cea din urmă propune tracțiune integrală și o transmisie automată cu nouă rapoarte.

Mai multe detalii despre Buick Encore GX vom furniza atunci când producătorul american va alege să publice astfel de detalii. Tot ce știm este că prețurile vor fi mai mici decât cele ale lui Envision, care pornesc de la 32.000 $.