Ce spun românii despre condusul pe întuneric

Tungsram - Premium Automotive Lighting - 1

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Un nou studiu a arătat faptul că 70% dintre șoferii români întâmpină probleme în lizibilitatea drumului din fața lor atunci când conduc pe întuneric, chiar dacă au farurile aprinse.

Sondajul, realizat la cererea producătorului de becuri auto Tungsram, a avut ca obiectiv chestionarea a 1000  de șoferi români despre sentimentele care-i domină atunci când conduc pe întuneric, precum și despre obiceiurile lor în ceea ce privește întreținerea propriului automobil.

Un prim rezultat al sondajului a relevat faptul că 42% dintre respondenți se simt mai vulnerabili când conduc noaptea față de șofatul pe timp de zi, procentul fiind chiar mai mare în cazul femeilor la volan: 52%.

Sondajul a demonstrat de asemenea că 82% dintre șoferi s-ar simți mai în siguranță dacă farurile mașinii lor ar ilumina o suprafață mai mare a drumului, iar 51% dintre cei chestionați au spus că acesta este cel mai important factor atunci când își aleg noi becuri pentru automobilul personal. Doar 9% au spus că prețul este factorul decisiv în alegerea noilor becuri. 

 

 

Sondajul realizat de OnePoll la cererea Tungsram  a chestionat 1000 de șoferi din România în februarie 2020 în subiecte ce privesc siguranța și vizibilitatea în timpul șofatului pe timp de noapte.