Cea mai puternică berlină din lume, acum mai lată și mai performantă

e9379550-2020-dodge-charger-widebody-13

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Americanii nu scapă de acea doză de nebunie care ne face pe noi să îi admirăm. Dodge tocmai a lansat două noi Chargere, iar cel mai slab dintre ele are aproape 500 cai putere.

Să detaliem. Este vorba despre Charger Scat Pack și SRT Hellcat Widebody. Chiar dacă Widebody poate părea că este doar un pachet estetic, ei bine, asta nu e toată povestea. Ok, mașinile sunt mai late cu 89 mm acum, dar și jantele au dimensiunile 11 x 20″, iar anvelopele sunt aproape stupid de late, 305/35ZR20.

Suspensia a fost și ea schimbată, avem acum amortizoare adaptive Bilstein, iar frânele au fost înlocuite cu unele de înaltă performanță Brembo cu șase pistonașe pe față.

Scat Pack Widebody dispune de un V8 HEMI aspirat de 6.4 litri ce produce 492 cai putere. Acesta atinge 100 km/h în 4.4 secunde și realizează sfertul de milă în 12.4 secunde (cam cât un BMW Z4 M40i), cu o viteză de ieșire de 179 km/h.

SRT Hellcat Widebody are un V8 mai mic, de 6.2 litri, dar supraalimentat cu compresor mecanic și reușește să scoată 717 CP și 881 Nm. 3.7 secunde mai târziu ai 100 km/h. În 11 secunde, cu o viteză de ieșire de 200 km/h, ai terminat sferul de milă. Iar dacă te țin rulmenții, poți atinge 315 km/h. Aceasta este, oficial, cea mai puternică berlină de serie din lume. Și probabil cea care consumă cel mai mult, dar asta rămâne între noi.

Modelele mai dispun și de un Launch Control cu Launch Assist ce folosește senzorii de la roată să detecteze pierderea aderenței și să seteze puterea și cuplul corespunzor pentru a oferi aderență optimă. Sau, dacă vrei să arzi anvelopele degeaba, ai funcția de Line Lock ce îți blochează puntea față ca tu să faci burnouturi spectaculoase. Există situația în care duci mașina și pe circuit, ocazia bună să folosești noua funcție Race Cooldown ce menține aprinsă pompa de la intercooler și electroventilatorul chiar și atunci după ce ai oprit motorul.

Pentru a nu avea probleme cu roțile extrem de late, modelele Widebody vor dispune și de o servodirecție electrică nou-nouță cu patru moduri: Street, Sport, Track și Custom. Ultimul dintre aceste moduri îi permite șoferului să aleagă tăria direcției în funcție de preferințe. Hellcat-ul mai primește și o grilă nouă, precum și praguri puțin modificate. La spate se poate observa și un eleron cu design nou.