Cea mai puternică mașină din lume e o japoneză construită în Italia

aspark-owl-premiere-and-specs-3

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Știu că nu ați auzit de Aspark, nici eu, dar aparent este un brand auto japonez ce va construi în Italia, cu ajutorul celor de la Manifattura Automobili Torino, noul Owl, cel mai puternic hypercar electric din lume.

Owl produce 2.012 cai putere, 2.000 Nm, sprintează de la 0 la 96 km/h în 1.69 secunde și se plafonează abia la 400 km/h. Totodată, bateria sa de 130 kW îi asigură o autonomie de 450 km și se încarcă în 80 minute la 44 Kw.

Doar 50 unități vor fi fabricate, la un preț de pornire de 2.9 milioane Euro fiecare. Owl nu este doar cea mai puternică și rapidă mașină din lume, dar este și cea mai joasă, la 99 cm înălțime.

Mașina se remarcă prin forma destul de feminină, prin camerele de luat vederi în locul tradiționalelor oglinzi laterale și prin aripa spate de mari dimensiuni, mobilă, ce se ridică automat la 150 km/h și ține mașina lipită de sol.

Interiorul este spectaculos, dar nu pare să fie cel mai frumos finisat sau desenat din industrie, dar măcar vine cu patru displayuri, lumini ambientale, keyless-go, climatizare automată, navigație prin satelit, port USB sau cameră pentru marșarier.