Cea mai rapidă decapotabilă pe Nurburgring, Lambo Aventador SVJ Roadster

58048cba-lamborghini-aventador-svj-roadster-25

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Noul SVJ Roadster proaspăt lansat la Salonul Auto de la Geneva este ultimul Aventador. Și ultimul V12 neelectrificat al companiei din Bologna.

Cu toate că nu este mare diferență între SVJ și SVJ Roadster, trebuie să ne închinăm în fața unității aspirate de 6.5 litri ce produce 770 cai putere și 720 Nm. Tracțiunea integrală, direcția integrală și transmisia ISR semi-automată sunt și ele prezente.

SVJ este cea mai rapidă mașină pe Nurburgring Nordschleife, ceea ce înseamnă că Roadsterul este probabil cea mai rapidă decapotabilă pe același circuit. 0-100 km/h sunt atinși în 2.9 secunde, 200 km/h în 8.8 secunde, iar viteza maximă este de 350 km/h. Coupe-ul cântărește cu 50 kg în minus și reușește să atingă sute cu o zecime mai devreme, dar provoc pe oricine să se urce în amândouă și să simtă diferența.

Acoperișul lui SVJ Roadster este unul construit din fibră de carbon și este împărțit în două bucăți de 6kg fiecare. Acestea se stochează sub capota față a mașinii.

Sistemul de aerodinamică activă, ALA, a fost preluat în totalitate de la versiunea coupe și poate seta mașina pentru forță de apăsare sporită sau rezistență scăzută la înaintare. ALA este secretul performanțelor de circuit năucitoare. Desigur, ajută și frânele ceramice, suspensia magnetică și barele antiruliu mai rigide cu 50% față de SV Roadster.

Doar 800 unități Lamborghini Aventador SVJ Roadster vor fi fabricate, fiecare având un preț de pornire de 387.000 euro.