CEL MAI PUTERNIC BMW de serie DIN ISTORIE!!! VEZI aici toate INFO si 160 de IMAGINI!!!

P90411319_highRes

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Acesta este noul BMW M5 CS: este echipat cu cel mai puternic motor de serie care a purtat sigla BMW. Lansarea pe piaţă a noului BMW M5 CS va începe în primăvara anului 2021, preţul pentru România este de 178.560 Euro cu TVA.

Motorul V8 de 4,4 litri, cu tehnologia BMW M TwinPower Turbo, dezvoltă 467 kW/635 CP la BMW M5 CS – cu 7 kW/10 CP mai mult decât la BMW M5 Competition. Masa proprie este mai mică cu 70 de kg. față de cea a unui M5 Competition.Șasiul sistemul xDrive M și diferențialul M activ sunt setate de-asemenea diferit.

M5 CS are doar patru locuri, două scaune M Carbon exclusive pentru față și două scaune individuale spate.  Scaunele din faţă sunt îmbrăcate în piele Merino fină de culoare neagră, cele din spate în piele Merino, iar toate patru au accente Mugello Red. Tetierele afişează o schiţă a legendarului circuit Nürburgring. BMW M5 CS include şi alte elemente de personalizare speciale: conturul grilei BMW în Gold Bronze, tuburile de lumină în formă de L ale farurilor BMW Laser, iluminează galben în loc de alb atunci când sunt pornite faza scurtă, faza lungă sau Welcome Ligts, un ultim dealiu care este o referinţă la curesele de GT unde acum BMW participă cu BMW M6 GT3 şi BMW M8 GTE.

Ediţia specială BMW M5 CS se deosebeşte de BMW M5 Competition prin accente exclusive în Gold Bronze, plus o serie de elemente ale caroseriei din plastic armat cu fibră de carbon (CFRP) şi unele din fibră de carbon. Conturul grilei este finisat în Gold Bronze, iar această nuanţă decorează şi inscripţiile „M5 CS” de pe grila radiatorului, branhiile M de pe aripile faţă şi capota portbagajului. Modelul vine, în exclusivitate, cu un finisaj Gold Bronze jantelor forjate M de 20 de ţoli, cu design Y-spoke, de la BMW M5 Competition. Pragurile dispun de inscripţii „M5 CS” iluminate.

Piesele adiţionale exclusive din fibră de carbon ies în evidenţă şi reduc masa
Capota BMW M5 CS este fabricată în întregime din CFRP uşor şi are prize de aer cu aplicaţii din fibră de carbon. Spliterul de pe spoilerul faţă, capacele oglinzilor exterioare familiare de la BMW M8, spoilerul spate suplimentar de pe capota portbagajului şi difuzorul spate sunt fabricate tot din CFRP. În plus faţă de funcţia lor aerodinamică, aceste piese – cum ar fi capacul compartimentului motor M Power cu sigla M colorată complet şi amortizorul de admisie din fibră de carbon vizibilă – contribuie şi la realizarea undei reduceri a masei cu aproximativ 70 de kilograme faţă de BMW M5 Competition. Inginerii BMW M au scăzut şi mai mult masa prin reduceri atente ale izolaţiei fonice şi ale cusăturilor din PVC. Cvartetul de ţevi de eşapament, din oţel inoxidabil are un aspect chiar mai concentrat decât cele ale BMW M5 Competition.

MW M5 CS este disponibil în trei finisaje diferite. Brands Hatch Grey metalizat face parte din selecţia obişnuită de culori pentru BMW M5 şi BMW M5 Competition. BMW M5 CS poate fi comandat şi cu finisaje mate BMW Individual exclusive precum Frozen Brands Hatch Grey metalic şi Frozen Deep Green metalizat.

Scaunele M Carbon din faţă sunt reglabile electric pentru înălţime, înclinare, lungimea şezutului şi unghiul spătarului, în timp ce lăţimea spătarului poate fi modificată pneumatic. Scaunele faţă sunt încălzite standard, iar scaunul conducătorului este dotat şi cu o funcţie de memorie. Cercul volanului M Alcantara este înfăşurat în materialul derivat din motorsport de la care îşi ia numele, în timp ce perforarea marcajului central cu fundal roşu reprezintă o altă notă clasică a unei maşini de curse. Clapetele de schimbare a vitezelor sunt fabricate din fibră de carbon, iar braţele volanului au finisaje din crom negru. Pe de altă parte, Alcantara este folosită şi pentru tapiţeria plafonului. Un capac uşor fix se află deasupra consolei centrale, unde de obicei se găseşte o cotieră cu capac de deschidere. Pielea Merino neagră este completată de cusături duble roşii. Acest capac, împreună cu absenţa unei tăvi pentru depozitare, contribuie la reducerea masei. Culoarea roşie este utilizată din nou pentru inscripţia „CS” de pe tabloul de bord şi între scaunele tip scoică din spate. Centurile de siguranţă M prezintă cusături de contrast roşii şi albastre într-o altă conexiune cu culorile BMW M, care apar şi în inscripţia „M5” de pe covoraşele M din velur, cu vipuşti personalizate, dar şi la inscripţia „M5 CS” iluminată de pe finisajele pragurilor uşilor.

Conducătorul poate comuta rapid între setările ROAD şi SPORT folosind butonul Mode M. La fel ca la BMW M5 Competition, apăsarea pentru câteva secunde a butonului M Mode şi apoi confirmarea mesajului de pe afişajul central activează modul TRACK. Activarea modului SPORT la BMW M5 CS aduce M View atât pe panoul de instrumente, cât şi pe Head-Up Display. În acest caz, pe displayul de 12,3 ţoli (31,24 cm) sunt afişate doar informaţiile relevante pentru condus sportiv – adică un cadran al turaţiilor specific M, indicatorul luminos pentru schimbarea treptei de viteză, o afişare digitală a vitezei şi treapta de viteză cuplată. Conducătorii pot alege şi să vizualizeze informaţii suplimentare despre temperatura lichidului de răcire, presiunea de încărcare a turbinelor, starea anvelopelor şi acceleraţia longitudinală/laterală în zonele din dreapta şi din stânga ale panoului de instrumente. Când M View este activ, un contor de turaţii poziţionat în mod vizibil, cu zone de avertizare marcate în verde-galben-roşu, apare în Head-Up Display, în timp ce luminile momentul ideal pentru schimbarea vitezei este marcat printr-o avertizare luminoasă. Tot în HUD sunt afişate instrucţiunile de navigaţie, avertismentele de distanţă, treapta de viteză curentă, viteza automobilului şi orice limite de viteză sau restricţii de depăşire detectate de sistemul Speed Limit Info.

Apăsarea butonului Setup poziţionat deasupra butonului Mod M duce conducătorul direct la meniul afişajului central pentru programarea unei configuraţii individuale pentru opţiunile sistemului de propulsie şi ale şasiului. Acest lucru permite conducătorilor să adapteze configuraţia maşinii în funcţie de situaţia de condus şi de preferinţele personale. Funcţionarea simplificată prin utilizarea afişajului cu ecran tactil sau a controlerului iDrive face uşoară alegerea diferitelor setări pentru motor, suspensie, direcţie şi sistemul M xDrive. Cele două butoane M1 şi M2 vopsite în roşu de pe volanul M Alcantara permit schimbarea rapidă între două setări predefinite de utilizator. Conducătorii pot seta caracteristicile M xDrive, DSC, ale motorului, transmisiei, amortizoarelor şi direcţiei, precum şi configuraţia M View dorită în Head-Up Display.

Perfecţionarea suplimentară a tehnologiei şasiului, reducerea substanţială a masei şi anvelopele speciale pentru circuit conferă noului BMW M5 CS un nivel superior de agilitate, iar rezultatul este o experienţă de condus incomparabilă. Totodată, sistemul M xDrive permite modificarea în etape a caracteristicilor de manevrabilitate ale automobilului, de la modul cu tracţiune integrală variabilă (4WD), cu configuraţia sa de bază orientată spre spate, până la o setare pură de tracţiune spate (2WD), fără intervenţie din partea DSC (controlul dinamic al stabilităţii).

Noul BMW M5 CS se bazează pe şasiul BMW M5 Competition – deja o versiune mai rigidă a modelului BMW M5 standard ca urmare a modificărilor la arcuri, suspensie şi barele antiruliu – şi dispune de o reducere cu şapte milimetri a gărzii la sol, dar şi de amortizoare dezvoltate pentru BMW M8 Gran Coupé. Specialiştii BMW M au reglat arcurile punţilor faţă şi spate ale BMW M5 CS şi, de asemenea, controlul rafinat al amortizoarelor. Aceste măsuri iau în considerare masa redusă a automobilului şi potenţialul sporit de performanţă al anvelopelor şi sunt concepute pentru a optimiza dinamica. În echiparea standard, BMW M5 CS dispune de anvelopele ultrasportive de circuit Pirelli P Zero Corsa, cu dimensiuni 275/35 R 20 în faţă şi 285/35 R 20 în spate, care sunt montate pe jante forjate M de 20 ţoli, cu design Y-spoke (faţă: 9,5 J x 20, spate: 10,5 J x 20) şi finisaj Gold Bronze.

Frânele M din carbon ceramic pentru BMW M5 CS oferă o forţă de oprire impresionantă. Etriere fixe cu şase pistoane pe puntea faţă şi etrierele flotante cu un singur piston pe puntea spate poartă logo-ul M şi sunt vopsite standard în roşu, opţional fiind disponibilă şi o finisare aurie. Frânele M din carbon ceramic sunt mai uşoare cu 23 de kilograme decât frânele M Compound de la BMW M5 Competition şi se disting printr-o reducere suplimentară a maselor nesuspendate şi de rotaţie, ale căror avantaje includ o dinamică de condus şi un confort al suspensiei sporite.

BMW M5 CS este noul vârf de gamă exclusiv al portofoliului BMW M şi are cel mai puternic motor oferit vreodată cu sigla alb-albastră. Propulsorul V8 de 4,4 litri, cu tehnologie M TwinPower Turbo, dezvoltă 467 kW (635 CP) la 6.000 rpm, iar cuplul maxim de 750 Nm este produs între 1.800 şi 5.950 rpm. Motorului cu opt cilindri are un răspuns în turaţii remarcabil cu limita la 7.200 rpm. Caracteristicile motorului pot fi modificate prin simpla apăsare a unui buton de la modul EFICIENT de bază la SPORT şi SPORT+, ultimele două accelerând suplimentar reacţiile motorului la mişcările acceleraţiei. Echipat cu transmisie M Steptronic cu Drivelogic, BMW M5 CS sprintează de la 0 la 100 km/h în 3,0 secunde, fiind mai rapid cu 0,3 decât BMW M5 Competition la aceeaşi viteză şi plasându-l ferm pe teritoriul maşinilor supersport. Modelul are nevoie de doar 10,4 secunde pentru a ajunge de la 0 la 200 km/h – cu 0,4 secunde mai puţin decât BMW M5 Competition. Viteza maximă este limitată electronic la 305 km/h.

Sistemul de evacuare sport al M5 CS oferă o acustică specifică M plină de emoţie, care accentuează dezvoltarea liniară a puterii motorului şi apetitul pentru turaţii. Sistemul de evacuare dublu, controlat cu clapetă, a fost conceput pentru a amplifica nota motorului şi pentru a oferi feedback mai sportiv şi mai clar, asigurându-se în acelaşi timp că rămâne potrivit pentru utilizare zi cu zi. Sunetul exterior este mult mai puternic, acoperă o gamă mai largă şi are un caracter mai emoţional. Acustica produsă de BMW M5 CS se schimbă în funcţie diferitele moduri care afectează caracteristicile motorului – EFFICIENT, SPORT sau SPORT+. Conducătorul poate folosi oricând butonul M Sound Control pentru a schimba răspunsul evacuării.