Cel mai tare Mustang nu e un produs 100% Ford

d4af5476-ford-mustang-gulf-5

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Americanii sunt nebuni, dar uneori în sensul frumos. O reprezentanță Ford a cumpărat licență Gulf Oil și acum va vinde un Mustang GT vopsit în celebrele culori portocaliu și albastru.

Am uitat partea cea mai interesantă, mașina produce acum 808 cai putere și 920 Nm mulțumită unui compresor mecanic, a unui intercooler aer-apă, a injectoarelor schimbate și a unei admisii de înaltă performanță.

Cu transmisia automată cu 10 trepte, Gulf Mustang atinge 100 km/h în 3.4 secunde și parcurge sfertul de milă în 10.7 secunde cu o viteză de ieșire de 212 km/h. Dar eu tot cu manuala în șase rapoarte aș lua mașina. Imaginează-ți 808 cai putere și manuală.

Brown Lee Performance a montat discuri Brembo de 15.1″ pe ambele punți cu etrieri cu șase pistonașe pe față și patru pe spate. Suspensia stock a fost aruncată la gunoi și înlocuită cu una sport, iar anvelopele au fsot înlocuite cu unele Michelin Pilot Super Sport.

Doar 119 exemplare Gulf Mustang vor fi construite, toate având o garanție de 36 luni/36.000 mile, iar mașina își va face debutul public la Pebble Beach Concours d’Elegance ce va avea loc peste câteva zile.